онлайн казино Украины

Samsung відібрала у Nokia статус найбільшого виробника мобільних телефонів

Samsung відібрала у Nokia статус найбільшого виробника мобільних телефонівЗа оцінками Strategy Analytics, у першому кварталі 2012 року Samsung поставила 93,5 мільйони телефонів (включаючи смартфони), що на 36% більше, ніж рік тому. Поставки в Nokia склали 82,7 мільйони апаратів, а частка компанії на ринку за рік скоротилася з 30,4% до 22,5%.

Компанія Samsung в січні-березні 2012 року також вдалося здобути перемогу над Apple з поставок смартфонів. Samsung посіла перше місце з результатом у 44,5 мільйони пристроїв, а компанія Тіма Кука отримала другий рядок рейтингу з 35,1 мільйонами смартфонів.

Інша аналітична компанія, IHS iSuppli, стверджує, що найбільше смартфонів у першому кварталі поставила Apple (35,1 мільйона проти 32 мільйонів у Samsung). Однак аналітики з обох компаній сходяться на тому, що південнокорейський виробник обігнав Nokia з поставок мобільників.

Різниця в оцінках обумовлена тим, що Samsung, на відміну від Apple, не розкриває обсягів поставок своїх апаратів. У квартальному звіті Samsung мовиться, що в січні-березні компанія заробила рекордні 4,5 млрд доларів.

Nokia стала найбільшим в світі виробником мобільних телефонів в 1998 році, обігнавши Motorola. Компанія випускає "звичайні" мобільні телефони, бюджетні апарати на платформі Series 40 і смартфони на базі Symbian і Windows Phone. Частка смартфонів у структурі поставок Nokia значно нижча, ніж у Samsung і Apple.

Нагадаємо, нещодавно Nokia втратила своє становище третьої за вартістю фінської компанії.

  • 0
Добавлено: 1-05-2012, 13:35
0
193

Похожие публикации


Наверх