Ремонт та обслуговування газових котлів: причини поломки та особливості відновлення

 

Якісна робота газового обладнання є гарантом не тільки комфорту, а й безпеки в домашніх умовах або на промисловому об'єкті. Одним із прикладів такого обладнання є газовий котел, що забезпечує нагрівання води для використання в побуті та додатково нагрівання для системи опалення в умовах повної автономії.

За будь-яких неполадок, зайвих шумів та інших моментів необхідно скористатися послугами фахівців для проведення профілактичного ремонту. В окремих випадках необхідна заміна котла або окремих елементів, а придбати їх можна на сайті компанії Газкомплект, де є продукція під будь-які цілі. В асортименті представлені насоси, плати, теплообмінники, вентилятори, газові клапани та багато іншого.

Особливості та види ремонту

Залежно від складності поломки майстри проводять різні види ремонту:

  • простий (запуск термостата захисту, автоматичне або ручне підживлення тепломережі, розблокування котла, налагодження основних робочих параметрів);
  • середній (регулювання та контроль підкачування теплоносія, ремонт або заміна датчика протоки, заміна інших датчиків та механізмів, очищення або заміна електродів розпалювання пальника);
  • складний (заміна, ремонт або паяння модуля, продування, ремонт або заміна триходового клапана, заміна підшипників на турбіні, промивання теплообмінника, прочищення, ремонт або заміна форсунок).

За фактом діагностики визначається точна проблема і вирішується частіше всього прямо на місці кваліфікованим майстром.

Ознаки поломки газових котлів

Звернення до майстрів потрібне виходячи з таких причин та ознак:

  • газовий пальник не запалюється або одночасно гасне після запалення;
  • запальник не спалахує або гасне після розпалу;
  • збільшена витрата газу;
  • фактична температура води відповідає заявленої;
  • з казана тече вода;
  • батареї не гріють або погано прогрівають.

У багатьох ситуаціях ремонт пов'язаний із підбором нових запчастин та їх заміною. Це дозволить відновити функціонал та налаштування під заводські параметри.

Поради щодо ремонту

У жодному разі не можна проводити ремонт самотужки, особливо без знань, досвіду та застосування відповідних інструментів. Звернення до фахівців із досвідом також потрібно проводити обережно. Не кожен майстер має відповідні знання та вміння, тому потрібно скористатися послугами перевірених компаній. При виборі запчастин перевагу варто надавати оригінальним деталям або якісним замінникам. Саме так гарантується висока якість роботи та продовження терміну служби.

Похожие публикации


Наверх