онлайн казино Украины

Твердопаливний котел – обираємо правильно


Зараз для обігріву помешкання доступні найрізноманітніші варіанти джерел енергії. Однак чимало людей, вибираючи обігрівальну систему для приватного будинку, зупиняють вибір на старому доброму твердому паливі. Чому котли твердопаливні такі популярні та як правильно вибрати модель з врахуванням особливостей свого дому, читайте в статті.

Переваги твердопаливних котлів


В інтернет-магазині Romstal, який спеціалізується на продажу та обслуговуванні систем обігріву, кондиціонування та іншого обладнання для будинків, попит на твердопаливні котли доволі високий. У відповідь на запити клієнтів, магазин пропонує широке модельне розмаїття таких агрегатів.
Причини, чому в ХХІ сторіччі власники приватних будинків вибирають саме такі системи, вагомі. Використання ТПК здешевлює обігрів помешкання, а також забезпечує повну автономність. А з-поміж десятків моделей у тому ж Romstal легко вибрати саме ту, яка відповідатиме запитам конкретного домогосподарства.

Популярні різновиди твердопаливних котлів


Твердопаливні котли бувають різних типів. Найпопулярніші, які купують саме для обігріву приватних будинків:
  • енергонезалежні – традиційні котли, що працюють без електрики, недорогі, довговічні, все управління механічне;
  • тривалого горіння – обладнані автоматикою, яка здатна підтримувати процес горіння до 6 годин, мають вищий ККД, надійні, енергоефективні;
  • палетні автоматичні – найдорожчі, весь процес регулюється автоматикою, деякими моделями можна керувати віддалено, процес горіння без втручання людини може підтримуватися від 1 доби до тижня і більше.

В межах кожного типу є ще чимало підвидів обладнання з різними технічними особливостями.

Основні критерії вибору котла


Щоб не помилитись з вибором, треба зважати на різні особливості агрегатів. Зокрема, найважливішими параметрами є такі:
  • специфіка системи опалення – твердопаливний котел буде застосовуватися як основне джерело тепла чи як допоміжне;
  • особливість системи димовідведення – зазвичай є чіткі вимоги щодо діаметра димоходу, його висоти, перерізу труби;
  • площа, яку необхідно обігрівати та якість теплоізоляції будинку – зазвичай, на 1 м2 площі якісно утепленого будинку знадобиться 1 кВт
  • потужності котла, але для більшої гарантії краще брати котел з 10-15% запасом потужності;
  • різновид палива – від цього залежить який тип котла вибрати і якої потужності він повинен бути, оскільки тепловіддача в різних видів палива різна.

Сподіваємося, ці поради допоможуть вам вибрати твердопаливний котел, ідеальний для свого дому.
Щоб ТПК в експлуатації показав себе як енергоефективне, безпечне, зручне у користуванні та довговічне обладнання, необхідно правильно вибрати модель. В інтернет-магазині Romstal зручний пошук за найбільш важливими параметрами допоможе вам швидко звузити коло пошуку до найкращих варіантів.

  • 0
Добавлено: 19-12-2023, 11:52
0
80

Похожие публикации


Наверх