Motorola чи Samsung: порівняння смартфонів двох популярних брендів

 

Motorola останнім часом пропонує багато гідних моделей за помірною ціною, деякі з яких можуть на рівних конкурувати з продукцією від лідера ніші, компанії Samsung. Тому є сенс порівняти продукцію цих виробників за декількома важливими параметрами.

Екран

Тут перевага на боці південнокорейського бренду. Його топові моделі оснащені матрицею Super AMOLED, яка забезпечує чи не найкращі характеристики:

  1. яскраві кольори;
  2. насичений та глибокий чорний колір;
  3. динамічну контрастність;
  4. високу роздільну здатність та частоту оновлення.

 

У смартфонів від Motorola екрани теж якісні, але за всіма названими характеристиками поступаються. Проте компанія працює над цим. Наприклад, Motorola Edge 40 Pro має частоту оновлення 165 Гц, та й інші параметри — на достатньо високому рівні.

Автономність

А ось тут картина не настільки очевидна. Якщо враховувати тільки час роботи без підзаряджання, то телефони Моторола мають кращі показники. Більшість моделей має батареї на 5000 мА·г. Без підзаряджання довше смартфони працюють довше за Samsung. У свою чергу, південнокорейський бренд пропонує бездротову зарядку.

Камера

Тут також перевага, та ще й значна, на боці Самсунг. Особливо це помітно в моделях 2024 року. Так, у Galaxy S24 50-мегапіксельний основний сенсор має функцію оптичної стабілізації та фазового автофокусування з діафрагмою F1.8. Це дає змогу отримувати гарну картинку за поганого освітлення. Флагманські моделі підтримують запис відео у форматі 8К. У Motorola камери не можна назвати поганими, але вони не дотягують до рівня конкурента. Якщо для вас якість фото та відео на першому місці, то вибір буде на користь Samsung.

Оперативна пам'ять

Її зазвичай більше в корейських моделях, особливо це помітно у флагманів. Тобто тут переможець теж очевидний. От тільки чи потрібно пересічному користувачеві 12 ГБ? Хіба що він геймер чи працює з ресурсомісткими застосунками. Здебільшого 8 ГБ вистачає з головою, а такі моделі має й Моторола.

Інтерфейс користувача

Обидві компанії використовують оболонки ОС Android, тому вибір для новачків буде практично рівноцінним. Але все ж таки у Motorola інтерфейс більш схожий до класичного Андроїд, хоча в чомусь корейці пропонують зручніші можливості. Висновок: явного переможця тут немає.

Вартість

Перевага Моторола значна. Не дивно, що кількість прихильників американського бренду постійно зростає. У його асортименті чимало бюджетних моделей, причому з відносно непоганими характеристиками. У Самсунг такі телефони теж є, але з гіршими показниками. А от флагманські моделі значно дорожчі від опонентів.

Похожие публикации


Наверх