Тераса, яка буде служити десятиліття: слушні поради для користувачів

 

Побудувати відкритий майданчик з дощатим настилом — завдання, яке можна виконати досить швидко та якісно. Для оздоблення зони відпочинку ідеально підходить терасна дошка. Матеріал виготовляють з суцільного масиву, пресованої деревини та полімерного композиту. Його популярність серед власників заміських осель та професійних оздоблювачів ландшафтного дизайну обумовлюють:

  • тривалий термін експлуатації;
  • естетичність;
  • простота догляду;
  • екологічність.

Терасна дошка має привабливий вигляд, а її ціна залежить від багатьох факторів та технічних характеристик матеріалу. Виготовлення продукції за стандартом забезпечує її довговічність. Дощатий настил не псується під дією природних факторів, має достатню межу міцності, не чинить шкоду навколишньому середовищу та користувачам. Він чудово поєднується зі створеним на ділянці ландшафтним дизайном, стаючи елементом, що додає контрасту та створює затишок.

Як продовжити термін користування терасою без зайвих витрат

Що можна заподіяти, щоб укладені дошки не псувалися протягом багатьох років? Виробники рекомендують ретельно доглядати за майданчиком та прибирати сміття: пил, листя, бруд. Їх накопичення призводить до затримки вологи. Гниття органічних сполук матиме негативний вплив на декінг. Розпочнеться псування верхнього шару, що згодом призведе до появи значних дефектів. Важливо зберегти дошки від вологи, тому вкладати треба за технологією та забезпечити дренування.

Варто запобігти механічному впливу на дошку. Під час експлуатації тераси не слід переміщувати важкі предмети по поверхні. Неприпустима поява подряпин чи сколів. Прибирання слід проводити без застосування побутової хімії чи інших рідин для видалення бруду. Вплив речовин на деревину чи композит може бути непередбачуваним, а руйнування повільним та непомітним. Власнику ділянки варто потурбуватися про відсутність шкідливих комах та гризунів, які можуть заподіяти шкоду дошкам.

Якість укладання та строк експлуатації: що потрібно знати споживачу

Щоб тераса прослужила якомога довше, треба вибирати матеріал для її оздоблення з високими технічними характеристиками, які відповідають умовам експлуатації. Одним з найкращих варіантів є терасна дошка Tardex, купити її пропонує компанія WOODMART. Це вигідна пропозиція та готове рішення для тих, хто шукає постачальника та професійних виконавців для облаштування тераси. Всі роботи виконуються під ключ: від проєктування до здачі конструкції власнику та подальшого сервісного обслуговування об'єкту. У штаті працюють дизайнери, інженери, будівельники, кожен з них ставить за мету — задовольнити вимоги замовника. 

Від якості укладання терасної дошки залежить термін експлуатації майданчика. Ще під час планування будівництва треба врахувати всі нюанси: дію природних факторів, особливості ландшафту та структуру грунту на ньому, наявність підземних вод, що залягають глибоко від поверхні. Забезпечення повного комплексу послуг позбавляє від зайвого клопоту, економить час та виключає ризики неякісного монтажу. Компанія надає гарантії на матеріали, виконання робіт з укладання та повністю здійснює зазначені зобов’язання. Саме тому відповідальність є головним критерієм під час співпраці з замовниками.

Похожие публикации


Наверх