онлайн казино Украины

Маркевич: Хочемо підсилити задню лінію та атаку

Маркевич: Хочемо підсилити задню лінію та атакуГоловний тренер харківського "Металіста" Мирон Маркевич в інтерв’ю "Футбол 24" розповів про трансферні пріоритети свого клубу, пригадав як стажувався у всесвітньо відомих фахівців та пояснив чому харків’яни знову поїдуть в Емірати.
- Мироне Богдановичу, мабуть, у зимову відпустку пішли не в такому радісному настрої, як це було рік тому? Все-таки тоді "Металіст" був третім, а зараз на четвертому місці…

- Так, ви праві, настрій не найкращий. Але насправді уся боротьба ще попереду. Ми будемо боротися за друге місце, розрив ж невеликий. Шкода, звісно, що ми загубили багато очок у тих іграх, в яких не мали цього робити. Тому наше турнірне становище не таке, як би цього хотілося.

- Зима період трансферів. На які позиції шукатимете гравців?

- Перш за все, нам потрібні футболісти із українським паспортом. Хочемо підсилити задню лінію, підписати опорника. Ну і не відмовився від ще одного нападника.

- За "Металіст" виступає натуралізований Едмар, раніше виступав теж натуралізований Марко Девіч. Не думаєте над тим, щоби проблему із лімітом на легіонерів вирішити завдяки натуралізації когось із гравців?

- Ні, поки що над цим не думали. Наші іноземці замало живуть в Україні, а тому натуралізувати їх не можемо.

- Мирон Богданович, відпустку традиційно проводите у Львові?

- Зараз в Трускавці. Кудись в теплі краї їхати не збираюся. Мені дома комфортно, усе подобається. Тому не бачу сенсу проводити відпустку деінде.

- Колись ви під час відпустки їздили на стажування до всесвітньо відомих наставників. У кого ви вчилися?

- Ще під час навчання у Вищій школі тренерів їздив на стажування до Валерія Лобановського. Також був у Крістофа Даума в леверкузенському "Баєрі", у Фабіо Капелло в "Ромі", у Йохана Кройфа в "Аяксі", в Карло Анчелотті в "Челсі". Безперечно, знайомство із роботою таких метрів допомагає розвиватися. Щось в них взяв, при цьому додав свого. Вчитися ніколи не пізно, завжди потрібно прагнути дізнатися чогось нового. Інакше не буде прогресу. Дитячим тренерам обов’язково потрібно їздити, переймати досвід. А клуби повинні їм у цьому сприяти. Тому що від роботи дитячих наставників залежить майбутнє нашого футболу.

- З перерахованих вами фахівців хто найбільше справив на вас враження?

- Кожен по-своєму враження справив. Кройф, Капелло… Та усі вони талановиті наставники, з радістю спостерігав за їхньою роботою. Кожен з них багато чого досягнув, виділяти нікого не стану.

- А як можна потрапити на стажування до відомого тренера?

- Якщо дуже хочеш, то потрапиш (сміється).

- Мироне Богдановичу, до сезону "Металіст" готуватиметься в Еміратах?

- Так, 10 січня починаємо свій перший збір. У цьому плані нічого не змінюємо упродовж останніх років. Емірати нам підходять, там створені усі умови для якісної підготовки. Традиційно, на першому етапі працюватимемо на піску, покращуватимемо фізику.

Добавлено: 19-12-2012, 12:33
0
0

Похожие публикации


Наверх