онлайн казино Украины

Маркевич: "Шахтар" уже нікого до себе не підпустить

Маркевич: "Шахтар" уже нікого до себе не підпуститьМинулими вихідними у харківського "Металіста" було подвійне свято. "Дніпро" програв "Зорі", а самі харків'яни у гостях обіграли "Динамо". Таким чином підопічні Мирона Маркевича загострили інтригу в боротьбі за нагороди чемпіонату. Про це і не тільки "Футбол 24" розпитав у керманича "Металіста".

- Мироне Богдановичу, я не помилюся, якщо скажу, що тренеру комфортніше не у VIP-ложі, а на тренерській лаві?

- Безперечно…. Все-таки на тренерській лаві можна щось підопічним підказати, а у VIP-ложі сидиш далеко від поля. Тому на лаві і час непомітніше спливає.

- У минулому сезоні вас також вилучали із поля. Виходить, ви тренер-хуліган…...

- (Сміється) Мене не так часто вилучають з поля, щоби за мною закріпилося таке прізвисько. Загалом, двічі так траплялося. Попереднього разу ми із "Карпатами" в Харкові грали. Наш матч обслуговував такий суддя –Покидько. Він постійно знущався із "Металіста", тому я не витримав. І в цьому сезоні мене вигнали на трибуни. Більше такого не було.

- Добре, давайте тоді про футбол поговоримо. Що скажете про перемогу своєї команди над "Динамо"?

- Команда виконала установку на гру, діяла на контратаках. В захисті зіграли надійно, без авантюр. Тому ми і виграли. Мабуть, усім зрозуміло, наскільки є важливою ця перемога. У разі невдачі відрив від "Динамо" був би завеликим.

- Цей матч вкотре підтвердив, що ваші підопічні добре налаштовуються на важливі ігри, а ось із посередніми суперниками вони можуть вийти на поле невмотивованими...…

- Так, ви праві. На ігри в Лізі Європи, такі матчі, як з "Динамо", їх налаштовувати не потрібно. А як тільки вони відчувають, що є сильнішими за суперника, починаються проблеми. Від цього ми уже не раз потерпали, втрачаючи очки.

- Від цього якось можна застрахуватися?

- (Сміється) Стовідсоткового рецепту від цього не має. Від недооцінки суперника не тільки "Металіст" страждає. Таких команд, насправді, багато. Що не говори їм, які б заклики не лунали, футболісти виходять на поле із думкою в підсвідомості, що вони вже перемогли. Причому, ми багато очок віддали вдома.

- Крім "Шахтаря", з-поміж лідерів Прем'’єр-ліги втрат очок ніхто не уникнув. Можна це трактувати, як вирівнювання співвідношення сил в українському чемпіонаті?

- Так воно і є, чемпіонат вирівнявся. Очки зараз здобувати не так просто. Тому всі втрачають очки. "Шахтарю" теж непросто даються перемоги. Хтось трохи розслабиться і все, є вже проблеми. І це добре, цікавіше стало. Що би там не говорили, того, що було п'’ять років тому, уже немає.

- Завдяки чому "Шахтар" зараз є недосяжним для переслідувачів?

- У них команда зіграна, вони давно одним складом грають. Бразильці набралися досвіду. Вони ж у Донецьк перейшли пацанами, а зараз є зрілими футболістами. В "Шахтаря" є стабільний склад, серйозна фінансова складова. Усе в комплексі і принесло такий результат.

- Як гадаєте, в цьому сезоні буде золота інтрига, чи її уже немає?

- Думаю, "Шахтар" уже нікого до себе не підпустить. Буде інтрига у боротьбі за друге місце в Лізі чемпіонів. А "гірники" вже свого не віддадуть.

- Не так давно стало відомо, що в "Металіст" повернеться Жажа Коельо. Коли це станеться?

- Зараз ми його не можемо заявити ні в Лігу Європи, ні в чемпіонат. Коельо, думаю, зможе нам допомогти уже весною наступного року.

- Ви вже з Жажею працювали. Пригадую, відпускаючи його, нарікали на проблеми Коельо із дисципліною. Чому вирішили дати йому другий шанс?

- По-перше, Жажа сам дуже хоче повернутися в Харків. По-друге, він є справді класним гравцем. Зараз Коельо, мабуть, став дорослішим, мав би багато чого зрозуміти. Тому, мені здається, що його повернення буде вдалим.

- З яким настроєм вирушаєте в Норвегію на матч Ліги Європи проти "Русенборга"?

- Зараз нам потрібно забути чемпіонат. Добре, що перемогли "Динамо". Але тепер потрібно налаштуватися на непростий матч проти "Русенборга". Це ж досвідчена команда, яка постійно грала в Лізі чемпіонів. Неспроста норвежці перемогли у гостях "Рапід". "Байєр" ледве переміг "Русенборг". Однозначно, це не простий суперник.

- "Русенборг" демонструє силовий футбол?

- Так. "Русенборг" сповідує футбол англійського типу. Багато передач верхом, контактна гра.

Добавлено: 23-10-2012, 13:00
0
0

Похожие публикации


Наверх