онлайн казино Украины

Гецко: Нам навіть Моурінью не допоможе

Гецко: Нам навіть Моурінью не допоможеДва матчі національної збірної України просто шокували футбольну громадськість. Із шести очок, про здобуття яких декларували Андрій Баль та Олександр Заваров, "синьо-жовті" набрали лише один пункт.

Що ж сталося з нашою збірною у матчах з Молдовою та Чорногорію? Свої думки про ці два поєдинки в інтерв'ю сайту "Футбол24" озвучив Іван Гецко, відомий в минулому форвард, автор першого голу у складі національної збірної України.

- Іване, всі ми малювали в уяві турнірну таблицю нашої відбіркової групи, в якій Україна серед лідерів і має сім очок. А в нас лише два пункти…

- Ми мали всі підстави так мріяти після добротної гри в Англії. Так, там у нас був фарт, бо за моментами Англія виграла з рахунком 7:3. Нашим хлопцям дуже таланило, вони навіть могли виграти. Показали хорошу гру. Після цієї нічиєї ми вголос казали, що з нами почнуть рахуватися в Європі. Так і сталося. Молдова та Чорногорія зрозуміли, з ким вони матимуть справу і всерйоз поставилися до ігор з Україною. Про поєдинок з Молдовою взагалі не хочеться згадувати. Як можна було не виграти в команди, яка за класом на дві голови слабша за нашу збірну? А от з Чорногорією ми побачили трагедію. Трагедію створили самі українці. Це просто шок. Навіть не знаю, що сталося.

- То що, на вашу думку, сталося?

- Україна не знала, хто з нею грає. Гра цілком розклеїлася. Зрозуміло, що цією слабкістю скористалася Чорногорія. Це вам не Молдова. У балканців виступають представники чемпіонатів Італії, Голландії, Німеччини, Росії. Вони не могли не використати того шансу, якого їм люб"язно надала Україна. Було боляче дивитися на безпорадного Гусєва, який не може втекти від неповоротного двометрового захисника суперника. А що робили два крайні захисники: Бутко і Селін? Мають м'яч і не можуть віддати точного пасу. Або назад, або супернику. Так зіграти ще можу я або Вітя Леоненко. Особливо дивує Євген Селін. У матчі з Модовою він "заробив" пенальті, але суддя пошкодував Україну. Селін не зробив висновків і завалив чорногорця у своєму штрафному... Та що ми вчепилися Селіна? Вся команда була не подібна на Україну.

- Невже не можете відзначити світлих плям?

- Можу назвати трьох футболістів, які відіграли на своєму рівні: це Коноплянка, П'ятов і Тимощук. До останнього також можна висунути деякі претензії. Тимощук майже не добігав до чужого штрафного майданчика. Це можна пояснити тим, що він гравець руйнівний. Він король центру поля, коли треба оборонятися. А нам потрібно було рятувати гру. Тимощук при такій місії допомогти не зумів. Всі інші хлопці виглядали безпорадними. Де був Ярмоленко?! Де його техніка? Де "фінти"? Де швидкість?!

Загалом, вся команда не лише робила дитячі помилки - хлопці не могли увімкнути швидкість. У складі Чорногорії грали височенні футболісти. Ми їх мали перебігати, як на мотоциклах. Словом, футболісти завдали нам болісного удару. У кого тепер виграти, як не в Чорногорії? Невже в Англії? З такою грою?!

- Українські уболівальники звинувачують у бідах не лише футболістів, але й тренерів Баля та Заварова, а також Олега Блохіна. Йому закидають те, що одним підписом у контракті з "Динамо" зруйнував збірну України…

- З цього приводу різні думки в голову лізуть. Спершу собі подумав: мабуть, збірною керувати дано лише Блохіну. Але ж ні. Не вірю, що одна тренерська рокіровка так могла вплинути на футболістів. Всі вони зрілі хлопці, більшість пограла на чемпіонаті Європи. Після цього, переконаний, вони мріють про участь на чемпіонаті світу. Вони мали летіти, як на крилах. Тим паче, після такого яскравого матчу з Англією. Причини напевно не у Блохіні. Причини інші, про які ми не знаємо.

- Одна із причин невдачі - тренерські прорахунки. Погоджуєтеся, що з молдаванами треба було грати з двома форвардами, а з Чорногорією - з одним? А ми зіграли навпаки.

- Річ у тім, що якби ми виграли у молдаван, то можна було б з чорногорцями діяти з одним нападником. Тоді ж гра була б спокійною, ніхто нікуди не квапився би, Україна просто чекала б свого моменту. А після нічиєї у Кишиневі українцям потрібна була лише перемога. Це розуміли чорногорці і вибудували тактику до успішної контратаки.

- Іване, ви нині мешкаєте в Одесі. Свого часу Андрій Баль вилетів з "Чорноморцем" у першу лігу. Тепер невдача у збірній. Це темна смуга чи констатація неприємного факту стосовно низьких тренерських можливостей?

- Важко сказати. Видно, робота головного тренера не для Баля. Він чудово працює помічником. Це його хліб.

- А як щодо Олександра Заварова? Він також не склав іспиту?

- Безумовно! Заваров був у команді два матчі, впливав на кадрові рішення. Не варто вішати всіх собак лише на Андрія Баля.

- Навіть після цих невдач Олександра Заварова і далі сватають на посаду головного тренера збірної…

- Нині нам не допоможе навіть Жозе Моурінью. Це я про шанси збірної посісти перше місце в групі. Один промах - і ми навіть на друге місце не будемо мітити. А щодо Заварова… Це лотерея. Все призначення це лотерея. А раптом призначать Заварова, збірна знищить всіх суперників і вийде на мундіаль! А коли він не впорається із завданням, то почнуться розмови на кшталт, хто він такий, чому він п'ять років без роботи. Важко щось зараз вгадати. Так само не знати, чи потрібно збірній запрошувати іноземця. В одному можна бути впевненим, що збірній потрібна допомога від клубів. Треба, щоб українці грали в Лізі чемпіонів. А виходить, що грають українські клуби, але без українських гравців.

Добавлено: 18-10-2012, 12:26
0
0

Похожие публикации


Наверх