онлайн казино Украины

Український хокей сьогодні: регулярний чемпіонат 2023/24

 

Перша частина хокейного сезону в Україні добігає кінця. Командам залишилося зіграти в регулярному чемпіонаті лише декілька матчів, після чого уболівальників очікує серія плей-офф. Український хокей сьогодні переживає не найкращі часи, але нинішню першість важко назвати нудною. У багатьох матчах глядачі побачили досить видовищну та емоційну гру. Наприкінці турніру навіть трапився гучний скандал з відмовою представників одного з клубів продовжувати поєдинок через незгоду з рішенням суддів.

Щодо учасників плей-офф, то вони вже відомі. Звання чемпіона та призові місця між собою розіграють:

  • «Сокіл» (Київ);
  • «Кременчук»;
  • «Дніпро» (Херсон);
  • «Київ Кепіталз».

Поза плей-офф очікувано опинилися «Харківські Берсерки» та новачок турніру, столичний «Тризуб». А ось інший дебютант, «Київ Кепіталз», в українському хокеї сьогодні не пасе задніх. Команда довгий час претендувала навіть на перше місце, яке з високою ймовірністю дістанеться «Соколу». Втім, як саме розподіляться позиції у турнірній таблиці та хто з ким зустрінеться у плей-офф, поки що сказати важко. Це пов'язано з тим, що суперники зіграли різну кількість матчів. Шанси на перемогу у «регулярці» зберігають одразу 4 клуби.

Хокей НХЛ: підсумки Матчу всіх зірок-2024

У перші вихідні лютого за океаном відбулась одна з найочікуваніших подій року у Національній хокейній лізі — Зірковий вікенд. У нашій країні він більш відомий як Матч всіх зірок. Втім, остання назва мало відповідає нинішньому формату заходу, тому що поєдинків відбулося одразу декілька. На цей святковий хокей НХЛ відправила до канадського Торонто 44 найкращих гравців, визначених самою лігою та уболівальниками. З них було складено 4 команди, матчі гралися у форматі 3 на 3.

У першому півфіналі сильнішими виявились «білі» на чолі з Конором Макдевідом. Вони обіграли «жовтих», капітаном яких став Натан Мак-Кіннон, з рахунком 4:3 у серії булітів. В іншій зустрічі «сині» Остона Метьюса здолали «червоних» Джека Г'юза (6:5, Б). Матч за третє місце не проводився. Переможцем вирішальної битви стали «сині», які впевнено довели свою перевагу над суперником з рахунком 7:4.

Традиційно для цього свята хокею НХЛ організував індивідуальні змагання. Вони відбулися 3 лютого, напередодні фіналу командного турніру. Переможцями у різних номінаціях стали:

  • Конор Макдевід — «Швидкість», «Володіння ключкою», «Влучність кидків», фінальна «Смуга перешкод»;
  • Натан Мак-Кіннон — «Кидки сходу»;
  • Еліас Петтерссон — «Точні передачі»;
  • Кейл Макар — «Найпотужніший кидок»;
  • Вільям Нюландер — «Виконання булітів»;
  • Олександр Георгієв — «Відбиття булітів».

Конор Макдевід став найкращим у цьому багатоборстві, що дозволило йому отримати головний приз номіналом у мільйон доларів. Переможці в окремих номінаціях стали багатшими на 100 000 кожен. Зазвичай ці кошти жертвують на благодійність.

 

Автор sport.ua: Сергій Циба

  • 0
Добавлено: 23-02-2024, 15:53
0
70

Похожие публикации


Наверх