онлайн казино Украины

Як звітуватимуть власники касових апаратів?

Як звітуватимуть власники касових апаратів?З наступного року підприємці, які працюють з касовими апаратами, звітуватимуть до податкової в автоматичному режимі.

Це стане можливим завдяки впровадженню електронної контрольної стрічки реєстраторів розрахункових операцій.

Повідомляє відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю податкової служби у Чернігівській області.

Копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків формуватимуться на контрольній стрічці у пам’яті касового апарату або пам’яті модему, який до нього приєднаний. Один раз на добу цей звіт автоматично передаватиметься до серверу обробки інформації ДПС.

За словами аналітиків податкової, таке нововведення позбавить суб’єктів господарювання необхідності закуповувати і зберігати протягом 3-х років сотень кілограмів паперової контрольної стрічки. До того ж автоматична передача інформації значно спрощує процес звітування до податкової.

У свою чергу, електронне звітування надасть можливість дистанційного контролю за суб’єктами господарювання, що здійснюють розрахунки у готівковій формі, та дозволить ще більше зменшити кількість перевірок таких платників.

На сьогодні переважна більшість перевірок цієї категорії платників проводиться за заявами громадян та інформацією від державних органів про наявність правопорушень у суб’єктів господарювання і є виключно крайнім засобом впливу на недобросовісних підприємців.

Порівняно з минулим роком у 2012 році кількість перевірок підприємств, які використовують касові апарати, скорочена.

Добавлено: 30-11-2012, 11:39
0
0

Похожие публикации


Наверх