онлайн казино Украины

Едуард Прутнік: Потрібні нестандартні рішення

Едуард Прутнік: Потрібні нестандартні рішенняНародний депутат України від Партії регіонів, голова правління Міжнародного фонду «Єдиний світ», президент Євразійського союзу промисловців і підприємців Едуард Прутнік побував 26 вересня з робочим візитом у Чернігові.

У ході візиту народного депутата були з’ясовані суттєві питання щодо економічного розвитку Чернігівщини. Він ознайомився з роботою підприємств міста, зустрівся з трудовими колективами та журналістами Чернігова.

Візит до Чернігова народного депутата України Едуарда Прутніка розпочався з робочої наради з головою Чернігівської облдержадміністрації Володимиром Хоменком, під час якої обговорювалися питання економічного розвитку регіону та питання підготовки бюджету наступного року.

Значну увагу Володимир Хоменко приділив питанню фінансування у 2013 році бюджетної сфери Чернігівщини.

Після відкриття Центру надання адміністративних послуг у Чернігові, Едуард Прутнік відвідав компанію «САН ИнБев Україна», яка займається виробництвом пива, та ПАО «Ясен», яка поставляє продовольчі товари не тільки на ринки України, але й закордон.

Під час зустрічі з керівництвом компаній обговорювалися питання збільшення обсягів закупівлі продукції у вітчизняного сільгоспвиробника, розширення виробництва, створення нових робочих місць у Чернігові.

Едуард Прутник з’ясував проблемні питання, які заважають підприємствам харчової галузі нарощувати об’єми виробництва, та запевнив, що влада на всіх рівнях сприятиме усуненню бюрократичних перешкод та всіляко підтримуватиме національного виробника. Під час ознайомлення з роботою підприємств відбулися зустрічі з трудовими колективами, під час яких Едуард Прутник відповів на питання, що хвилювали мешканців нашого міста.

Звичайно, людей хвилювали і питання стосовно виборчого процесу, який захлеснув усю країну, та має багато недомовок та чуток. Під час зустрічей Едуард Прутнік відповів на численні питання чернігівців стосовно розвитку держави в цілому і Чернігівщини зокрема.

Про Держбюджет

Вперше за історію України бюджет підготували вчасно, підготували коректно. В ньому передбачено усе, що обіцяв Президент України Віктор Янукович в своїй передвиборчий програмі: робота над пенсіонною реформою, покращення соціальних стандартів та інше.

Про вибори

- Президентом України поставлене чітке завдання про прозорість виборчого процесу. Тому виконавча влада, ми – депутати, націлені на те, щоб вибори пройшли максимально чесно, максимально прозоро. І для цього є маса механізмів: від камер відео нагляду на виборчих дільницях до контролю виборчого процесу громадою, щоб виключити амінресурс та махінації. І безперечно повинне бути повне дотримання закону під час виборів.

Про Фонд «Єдиний світ»

- Міжнародний Фонд «Єдиний світ» створений в квітні 2008 року за моєю ініціативою. Фонд орієнтований на розвиток України як держави, яка є невід’ємною частиною світової спільноти. Для цього Фонд допомагає органам влади і управління, установам громадянського суспільства та громадянам України у здійсненні кроків щодо подальшої інтеграції у світове співтовариство та пошуку гідного місця в ньому. Ось уже кілька років ми – постійним партнер Чернігівської ОДА в соціальних проектах. Цю добру традицію будемо продовжувати і надалі.

Про економічний розвиток Чернігівщини

- На жаль, на території Чернігівської області є підприємства, які в такому стані, як зараз, не мають майбутнього. Тому кандидат в народні депутати України Станіслав Прокопенко виступив з ініціативою створення вільних економічних зон на території цих підприємств. Форми можуть бути різні, але суть одна –створення лояльних умов для залучення інвестицій! Я, як депутат ВР повністю поділяю погляди Станіслава Прокопенка та максимально підтримую його позицію. Відповідний законопроект ми подали до Верховної Ради. Я сподіваюсь, що коли Станіслав Прокопенко буде обраний народним депутатом, він докладе усіх зусиль для того, щоб цей закон було прийнято.

Про інвесторів

- Інвестор – суть дуже прагматична. І для інвестування йому не важливо, чи це Чернігівська область, чи Івано-Франківська. Йому важливі сприятливі умови для інвестицій, для роботи. І не просто сприятливі, а комфортні. Якщо такі умови будуть створені на Чернігівщині, інвестор прийде!

Про сільське господарство

- Сільське господарство без праці не буде прибутковим. Але для того, щоб воно стало реально прибутковим на Чернігівщині, має бути збудована мережа логістичних центрів, яка створить інтегровану систему сучасних концепцій закупівель та поширення готової продукції і товарів. Окрім того на основі достовірних ґрунтових карт треба на рівні області планувати посіви, ефективніше вносити добрива, дотримуватись єдиної технології. При виконанні цих умов держава має гарантувати сільгоспвиробнику закупівлю визначеної для нього продукції по визначених цінах.

Про розвиток Чернігівщини

- Чернігову та області потрібні нові підприємства, які будуть сплачувати податки в місцеві бюджети. Але як створити ці підприємства в регіоні? Той законопроект, який ми разом зі Станіславом Прокопенком подали до ВР, стосується не тільки розвитку складних підприємств у Чернігові, але й розвитку північних територій в цілому. Північні території, до яких відноситься Чернігівський та Ріпкинський райони, мають слабкі комунікації та інфраструктуру. І для їхнього розвитку та залучення інвестицій потрібні нестандартні рішення.

Про дитячий садочок на Масанах

- Наскільки мені відомо, гроші на будівництво дитячого садочку виділені і будівельні роботи розпочнуться вже 9 жовтня цього року.

Добавлено: 28-09-2012, 11:32
0
0

Похожие публикации


Наверх