онлайн казино Украины

Березенко: медицина Чернігова повертається обличчям до людей

Березенко: медицина Чернігова повертається обличчям до людейНародний депутат України Сергій Березенко у ході робочої поїздки до Чернігова акцентував свою увагу на питаннях забезпечення чернігівців якісними медичними послугами, а також заклав разом із губернатором Чернігівщини Валерієм Кулічем та мером Чернігова Владиславом Атрошенко капсулу прибудови паліативного відділення на базі медико-соціального реабілітаційного центру дітей-інвалідів «Відродження».
За словами Березенка, пріоритетними напрямками у реформуванні системи охорони здоров'я мають стати конкуренція та впровадження інституту «сімейних лікарів», щоб громадяни Чернігова отримали довгоочікуваний вибір при зверненні до лікаря.
«Має з'явитись право вибору у самих громадян, де отримувати послуги за бюджетні кошти. Тоді і сам лікар буде вмотивованим надати пацієнту найякісніші медичні послуги. Ще одним стимулом вмотивованості лікаря має стати підвищення його заробітної плати до 40 тис. гривень на місяць», - повідомив Березенко.
Народний депутат наголосив, що пусковим механізмом медичної реформи мають стати надання державним та комунальним закладам охорони здоров’я функцій автономного господарювання, управління та фінансової самостійності.
«Це дозволить самостійно вирішувати усі питання організації власної діяльності, починаючи від визначення своєї організаційної структури, чисельності штату, кількості ліжкового фонду», - пояснив Березенко.
Політик також висловив сподівання, що ключові закони щодо реформування медичної галузі Верховна Рада проголосує до кінця цього року.
Окремо Березенко наголосив на проблемі паліативних хворих у Чернігові та важливості будівництва нового медичного закладу для таких пацієнтів.
«Новий корпус плануємо відкрити вже до 1 червня 2018 року – до Міжнародного Дня захисту дітей. На його побудову виділено 11 млн. грн. з мого депутатського фонду та Державного фонду регіонального розвитку», - повідомив Березенко.
Народний депутат зауважив, що у Чернігові обов’язково буде місце, де невиліковно хворі діти зможуть відчути, що вони живуть, а не доживають, а їхні батьки отримуватимуть психологічну допомогу, поки їх діти будуть під надійним доглядом.

Добавлено: 13-11-2016, 09:47
0
0

Похожие публикации


Наверх