онлайн казино Украины

Визначаємо майбутнє картопляного лану

Визначаємо майбутнє картопляного лануЗа картоплю правлять не більш як дві гривні.

Зате яєшня минулого тижня дорожчала тричі

Вересневий сезон впливає на ціни.

Селяни і мешканці міст завершують заготівлю городини на дачах і присадибних ділянках.

Хоча картопля вродила добре, в селах не відчувається ажіотажу з її продажем. Лише в обласному центрі крохмалисту можна реалізувати за 2 гривні. Та до міста ще треба довезти...

— Я продала 1700 кілограмів бульб по 1 гривні 30 копійок, — розповіла нам мешканка хутора Чумак Ріпкинського району Надія Акользіна. — Ці замовники мені телефонували з Донецької області. Вони й раніше брали в нас картоплю. Знають, що вона добра, не погниє.

Тим часом більшість заготівельників вже пропонують за кілограм крохмалистої гривню. «Хай краще худоба її з’їсть» — відповідають селяни. У наступні два тижні визначиться майбутнє картопляного лану: якщо вартість бульб знизиться до 80 копійок, то 2013-го площі під цією культурою значно зменшаться. А відтак знову буде дефіцит крохмалистої і пристойна її ціна.

Загалом овочі та фрукти останнім часом подешевшали на 13 відсотків. На 0,2—1,3 відсотка знизилися ціни на макаронні вироби, рибу і продукти з неї, масло, м’ясо птиці, шоколад та каву.

— Цукор подешевшав майже на гривню, — розповіла на Центральному ринку Чернігова приватний підприємець Людмила Босько. — А ось крупи спочатку подорожчали, а згодом — навпаки.

— Молоко, сир продають уже давно по одній ціні, — зауважує Ніна Кулик із села Роїще Чернігівського району. — Півлітрову баночку сметани віддаю за 10 гривень, сир — по 18 гривень 20 копійок за кілограм.

За останніх вісім днів тричі піднімалися ціни на яйця — на 20 копійок за десяток. Також на 1,7—3,6 відсотка зросли ціни на рис, продукти переробки зернових та сало. Подорожчали на 0,3 відсотка тютюнові та алкогольні вироби. Загалом цінова ситуація тримається в режимі стабільності, без карколомних сюрпризів та коливань.

Що почім у Чернігові (за кг)

Картопля — 2 грн.

Морква — 5 грн.

Буряки — 4—5 грн.

Цибуля — 3 грн.

Огірки — 4—5,7 грн.

Помідори — 3—8 грн.

Капуста — 4 грн.

Яйця — 8,80—9,80 грн. за десяток.

Свинина — 40—50 грн.

Телятина — 60—70 грн.

Цукор — 6,5—7,5 грн.

Олія — 10—13 грн. за літр.

Добавлено: 21-09-2012, 11:20
0
0

Похожие публикации


Наверх