онлайн казино Украины

92,8% українських котелень готові до зими, але з фінансами туго

92,8% українських котелень готові до зими, але з фінансами тугоТаку інформацію озвучив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк під час Всеукраїнської селекторної наради із заступниками керівників облдержадміністрацій та підприємств галузі.

Під час наради її учасники проаналізували підготовку ЖКГ до нового опалювального періоду і роботи взимку.

Міністр закликав керівників на місцях підготувати відповідні акти готовності об’єктів, оцінивши їхній стан на тверду «четвірку».

Особливе занепокоєння міністра викликав стан розрахунків у контексті різниці в тарифах, яка на сьогодні склала по Україні 4,6 млрд. грн.

Учасники наради обговорили стан виконання програм «Пільгове кредитування юридичних осіб, у тому числі ОСББ, для проведення реконструкції, капітальних та поточних ремонтів об'єктів житлово-комунального господарства» та «Капітальний ремонт гуртожитків, що передані з державної власності у власність територіальних громад», а також проблемні питання створення та діяльності ОСББ.

Особливо гостро у регіонах стоїть питання облаштування будинків сучасними системами обліку води і тепла. Загалом на ці питання у державному бюджеті закладено 160 мільйонів. Встановлення таких систем дозволило б ощадливіше використовувати тепло взимку, а значить, і економити кошти споживачів.

– Вам не потрібні ці гроші? Вам важко піти на сесії і донести ці питання до людей? Тоді я звертатимуся безпосередньо до голів облрад, – звернувся міністр до регіональних керівників.

Також залишаються невикористаними 41 мільйон гривень на житло для інвалідів і 250 млн. грн. – на доступне житло.

Для визначення з означених питань міністр дав профільним заступникам голів ОДА 15 днів.

– Я рік вас захищав і зараз це роблю. Але якщо я бачу «Могу копать, а могу нє копать», йдіть працюйте на інші посади. Ще 40 мільйонів у нас закладено на ОСББ, 80% запитів на ці кошти надходять із західних регіонів, і я віддам ці кошти тому, хто працює на людей, - сказав Анатолій Близнюк.

Міністр зачитав список областей, які відстають у питаннях ОСББ. Чернігівської області у цьому «чорному списку» присутні не почули.

Після закінчення наради Заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації Віктор Геращенко закликав представників райцентрів покращити розрахунки за спожитий газ і електроенергію.

У свою чергу заступник ніжинського міського голови Олександр Мороз попросив сприяти покращенню руху грошей Державного казначейства.

За словами Віктора Геращенка, за програмою доступного житла у Чернігові будується 18 квартир, вже оформлений 21 кредит і 5 знаходяться на стадії оформлення, укладено 17 угод на 17 квартир. Для інвалідів в області передбачено виділити 21 квартиру, кошти на 2 квартири вже освоєні, відповідний тендер на решту квартир буде проведений 17-го вересня. На території області діють 239 ОСББ, 19 створені цього року. При цьому житло в області на 98% є приватним.

Добавлено: 14-09-2012, 10:14
0
0

Похожие публикации


Наверх