онлайн казино Украины

Вода повернулася у Киселівку завдяки Станіславу Прокопенку

Вода повернулася у Киселівку завдяки Станіславу Прокопенку Його вартість - ледь більша за п’ять тисяч гривень, а взяти - нізвідки. Ані у сільради, ані у фірми-постачальника таких грошей не було.

Киселівський селищний голова звернувся по допомогу безпосередньо до першого заступника голови Чернігівської облдержадміністрації Станіслава Прокопенка.

Коли ми приїхали до Киселівки, ремонтники, що встановлювали нового насоса, вже провели випробування і вода пішла по трубах до домівок селян. Треба зазначити, що сидячі, наприклад у місті, зрозуміти проблему відсутності води у сорокаградусну спеку просто неможливо. У селі нема ані «Водоканалу», ані спеціальної техніки, яка б могла підвезти цілющу вологу на період відключення централізованого водопостачання.

До цього ще ж треба додати, що практично на кожному подвір’ї є якась живність, що теж хоче пити. Та й ще сезон консервації у самому розпалі: огірки та ягоди, перш ніж законсервувати, треба ретельно вимити!

Коли люди дізналися, що вода пішла, то виходили на вулицю і дякували селищному голові. Люди розуміли, що без сторонньої допомоги вирішити це питання було неможливо. І хоча не всі з них знали, що це було зроблено саме завдяки допомозі першого заступника голови Чернігівської облдержадміністрації Станіслава Прокопенко, люди просто казали голові сільради: «Подякуйте тому, хто зміг оперативно вирішити таку болючу для нас проблему!».

Розмовляючи з мешканцями села Киселівка, ми дізналися і про те, що у червні місяці Станіслав Прокопенко приїздив до них у село. Тоді багато селян прийшло до першого заступника голови Чернігівської облдержадміністрації на прийом зі своїми проблемами.

За словами мешканців Киселівки, головною проблемою села було саме водопостачання. І хоча на той час насос працював справно, нема кому було обслуговувати водогін, каналізацію, водонапірну вежу. Це робили активісти села своїми силами, як могли…

Після проведення прийому громадян у Киселівці, у Станіслава Прокопенка з’явився цілий перелік питань по проблемах села, які вимагали негайного вирішення. І перше, найважливіше питання, щодо обслуговування системи водозабезпечення було вирішено майже через тиждень.

Як ми побачили, оперативно були усунені і наслідки аварії. Але у цьому селі залишається ще немало проблем, що дошкуляють селянам, і деякі з них без допомоги влади просто не вирішити: проблеми з каналізацією, освітленням вулиць, ремонт та відновлення якісної роботі клубу, роботи гуртків та секцій, організація позашкільної виховання. Будемо сподіватись, що плідна співпраця громади і влади буде набирати обертів.

Микола Донець, активіст села, член громадського кооперативу з водопостачання Киселівки:

Усі магістральні лінії водогону знаходяться на балансі селищної ради. Свердловина та водонапірна вежа – у приватної фірми. Але ви зрозумійте, що усій системі водопостачання села 36 років! Вже 125% зносу! Вже система своє віджила, і без сторонньої допомоги селищній раді це питання не вирішити. На минулі вихідні насос вийшов з ладу. Сьогодні п’ятниця – вже вода є!

Людмила Іванівна, мешканка Киселівки:

Коли завод працював, у нас не було проблем ні з опаленням, ні з водою, як гарячою, так і холодною. Ми жили при комунізмі! Завдячуючи тому, що Микола Донець узявся за воду, у нас і водонапірну вежу почали чистити, і вода у жати поступає. Я дуже вдячна тим людям, хто допоміг вирішити проблему нашого села. Мій чоловік працює у місті, от з міста тиждень воду й возив. А людям приходилося качати воду з колонки! Щоб відро накачати, треба 30 разів уверх-униз нажати. А води ж треба багато, бо літо, жара стоїть!..

Галина Василівна, мешканка Киселівки:

Я дуже вдячна нашому селищному голові за те, що нарешті в нас є вода. Хто допоміг селу з насосом – мені не відомо. Але це добра справа, бо літом без води – ніяк! Декілька разів голова привозив воду з Брусилова, та хіба ж навозишся її. Зараз відкрила кран – вода є! Я дуже вдячна всім за це!..

Олександр Сербін, голова Киселівської селищної ради:

Проблема з водогоном виникла п’ять днів тому. Згорів насос. Коштів на це у селищній раді не було. Не було їх і у громадського кооперативу, який опікувався водопостачанням села. Тому ми вирішили звернутися до Прокопенко Станіслава Миколайовича. Він відразу відгукнувся на наш запит. На другий день після звернення ми отримали 5400 грн. на покупку насосу. Зараз водопостачання у селищі повністю відновлено.

Світлана, мешканка Киселівки:

Ну що можна зробити, коли грошей нема у селі? З водою завжди були проблеми, а тут ще й насос згорів! Жара, літо. В усіх діти, господарство. Як же без води. От ми й звернулися до Станіслава Прокопенко. Допоміг! Тепер вода є, і це дуже добре для усього села.

Михайло Макарович, мешканець Киселівки:

– Після того, як закрився льонозавод, ми самі обслуговували водогін, своїми силами все ремонтували. У нас був призначений старший, який за все відповідав. Нещодавно голова привіз підприємців, які взялися обслуговувати водогін. А тут насос згорів. Люди ходили по дворах, у качали воду у тих, хто попробивав свердловини. Зараз вода вже є! Я точно не знаю, за чиї кошти ставили насос. Кажуть, Прокопенко допоміг…

Добавлено: 16-07-2012, 12:28
0
0

Похожие публикации


Наверх