онлайн казино Украины

Газеті «Наш край» першій на Чернігівщині заткнули рота?

Газеті «Наш край» першій на Чернігівщині заткнули рота?Про це „Високому Валу” повідомила колишня виконуюча обов'язки редактора газети Любов Потапенко.

Більшість райради 49-ма голосами депутатів поставила на чолі друкованого засобу масової інформації напередодні парламентських виборів свою людину.

Це зроблено всупереч позиції колективу газети та ігноруючи заклик обласного осередку Національної спілки журналістів України.

Більше того, у статуті газети «Наш край» написано, що вибори редактора проводяться на конкурсній основі. Чого не було зроблено. Тобто районна влада свідомо порушила той статут, який сама затверджувала.

Колектив редакції не був почутим ще й тому, що ще у 2010 році районна рада вивела із засновників колектив редакції і перетворила газету на свою вотчину – комунальне підприємство і з відповідними наслідками призначення редактора на власний розсуд.

Три працівники редакції, які займали 4 посади – звільнилися, в тому числі: верстальник і кореспондент в одній особі, в.о. редактора та бухгалтер. Залишилися в «Нашому краї» новий редактор, кореспондент і коректор на півставки.

Як повідомляв „Високий Вал”, колектив газети у червні 2012 року направив своє звернення до Президента України.

На знімках: акція протесту колективу газети „Наш край” 23 березня 2010 року, коли тодішня влада, тодішньої провладної більшості позбавляла колектив права голосу і співзасновництва і намагалася перетворити журналістів на маріонеток.

  • 0
Добавлено: 26-06-2012, 11:09
0
499

Похожие публикации


Наверх