онлайн казино Украины

Бородаті “діти” Стерлігова захоплюють чернігівське прикордоння

На перший погляд у це важко повірити, але жадібність і недалекоглядність керівників райдержадміністрації та райвідділку поліції прикордонного з Російською Федерацією Новгород-Сіверського району, які на місцевому рівні вважають себе повними господарями ситуації, сприяють країні-агресору не лише у формуванні позицій негативного інформаційного впливу на обстановку, але й створили реальні передумови до посягань на територіальну цілісність нашої держави.

У 2014 році житель Києва Володимир Дзюба розпочав втілювати у життя проект російського олігарха Германа Стерлігова, який є почесним громадянином т.зв. ”ДНР”, прихильником ідеї “єдиної державності трьох слов’янських народів” під егідою Росії, не визнає кордонів сучасних України та Білорусі. На перший погляд ідея проекту здавалася достатньо прогресивною та навіть корисною: ведення натурального господарства, вирощуванні на місцевих землях сільськогосподарського призначення екологічно чистих зернових культур, побудова у межах окремих сільських громад “населених пунктів нового зразка” із розвиненою інфраструктурою (церквами, пекарнями, млинами тощо).

Проте чомусь реалізовувати цей доволі амбітний проект Дзюба вирішив в прикордонному Новгород-Сіверського районі, обравши для цього територію, найбільш наближену до кордону з РФ.

Залучивши до оборудки голову сільської рада с. Ясна Поляна Новгород-Сіверського району, він шахрайським способом, на “підставних” осіб, з використанням підроблених документів заволодів близько 40 га земель, а ще понад 20 га привласнив шляхом самозахоплення.

Від дій «любителя натурального господарства» почали виникати проблеми у місцевих мешканців. Адже новоспечений землевласник обгородив все село парканом, чим зробив неможливими прохід та проїзд за межі населеного пункту. При цьому Дзюба навіть погрожував застосувати зброю в разі спроб пройти через “його територію”. Село стало більше схоже на лісове поселення із російського фільму “Охота на пиранью”: дерев’яний частокіл, хрести, таблички з нецензурними написами російською мовою «П..расам вход запрещен», «Проход запрещен. проникновение считается нападением» «Запрет в безтыжем виде», «Бабам только в юбках», та ін. У подальшому Дзюба захопив та огородив височезним парканом чималу земельну ділянку поблизу озера та саме озеро, у якому почав розводити рибу. Він заборонив місцевим навіть наближатися до води та користуватися дамбою, через яку пролягає єдина дорога для автотранспорту. Зі слів мешканців селища, Дзюба у спілкуванні з людьми поводить себе нахабно, агресивно, принижує гідність, допускає нецензурні висловлювання у їх бік, хоча позиціонує себе “православним християнином”. Посилаючись на дружбу із виконуючим обов’язки голови Новгород-Сіверської адміністрації Веремієнком та начальником районного відділку поліції Костенком, яких він задарив книгами Стерлігова і, мабуть, не тільки, Дзюба проявляє ще більш знахабнілу поведінку та демонструє безкарність за вчинені порушення. Під час одного з конфліктів, який виник через паркани та перекриті дороги, він сильно побив місцеву мешканку, зламавши їй пальці на руці, однак покарання за свої дії не отримав, оскільки керівник райвідділку поліції, до якого звернулась за допомогою постраждала, вчергове надав формальну відписку, чим лише сприяє свавіллю Дзюби.

Як виявилося, у захопленому ним с. Ясна Поляна Дзюба планує розселити росіян – “насельников”, що поділяють “идеи русского мира Стерлигова”. Його діяльність по облаштуванню поселення супроводжується поширенням в Інтернеті матеріалів авторства цього російського ідеолога, які, серед іншого, містять відверті образи на адресу перших осіб України. Ось так за потурання жадібних місцевих чиновників з’явився на нашому кордоні плацдарм послідовників “почесного громадянина ДНР”. Чи не час покласти край такій «благородній» діяльності любителя екологічно чистою продукції, вирощеної на ідеях «руського мира».

  • 0
Добавлено: 20-10-2018, 12:11
0
5 671

Похожие публикации


Наверх