онлайн казино Украины

Урожаність на Чернігівщині в нормі!

Урожаність на Чернігівщині в нормі! Про це «Високому Валу» повідомив представник прес-служба Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації.

- Через тривалу негоду південні регіони України можуть недоотримати частину врожаю, - повідомив директор департаменту рослинництва Міністерства аграрної політики та продовольства України Олександр Демидов під час всеукраїнської селекторної наради.

Світові ціни на продовольчу пшеницю вже виросли у порівнянні з минулим роком на 40-50 доларів на тонні через зниження прогнозів на цьогорічний врожай зерна в Україні, Росії та деяких інших країнах.

За даними Мінагрополітики, середня врожайність ранніх зернових культур, зокрема по пшениці та ячменю в степових регіонах країни (Крим, Дніпропетровська, Миколаївська, Херсонська області тощо) — не більше 15-17 центнерів з гектару. В цілому по Україні середня врожайність ранніх зернових культур наразі складає 19,9 центнерів з гектару. Минулого року на цей час врожайність була понад 30 ц/га.

На Чернігівщині перші намолоти мають врожайність понад 30 ц/га, а на окремих полях і 40-50 ц/га.

- Державною інспекцією сільського господарства в Чернігівській області вже здійснено сертифікацію основних зернових елеваторів, що прийматимуть зерно нового врожаю на зберігання та доробку, - зазначив заступник начальника Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Олександр Савченко під час селекторної наради у чернігівській студії.

Похожие публикации


Наверх