онлайн казино Украины

В Умані очікують на 25 тисяч хасидів

В Умані очікують на 25 тисяч хасидівНа святкування єврейського нового року Рош Га-Шана цьогоріч в Умані очікують 24-25 тисяч хасидів.

"Десь 22 тисячі паломників прибудуть чартерами. А скільки паломників прибудуть регулярними рейсами, сказати важко. Але ми очікуємо до 25 тисяч паломників", - повідомив заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Петро Паєвський.

Він додав, що переважно паломники прибувають через аеропорт "Бориспіль" та аеропорти Вінниці та Одеси.

Святкування відбувається 17-18 вересня, але хасиди почнуть з'їжджатися ще 11-12 вересня.

Частина паломників житиме у наметах. Проте більшість приїжджих розмістять у своїх будинках мешканці міста та поселять у міні-готелях. До того ж все більше будинків в Умані належать іноземцям і фактично використовуються лише на час приїзду на святкування. За проживання паломники платять від кількох десятків до сотень доларів за добу.

Минулоріч, за словами Паєвського, від приїзду хасидів місто отримало прибутків утричі більше, ніж у попередні роки. Проте власники будинків не хочуть сплачувати туристичний збір.

"Кажуть, що то родичі приїхали. Це питання слід урегулювати", – зазначив чиновник.

Вже традиційно міліція в першу чергу забезпечуватиме спокій мешканців Умані. На час святкування запровадять особливий режим.

"Особам, які не задіяні в паломництві, немає що робити у прилеглих районах. У ці 5-7 днів питання, наприклад, про відвідування родичів, які мешкають у прилеглих до могили районах, буде вирішуватися в індивідуальному порядку", – пояснив Паєвський.

Нагадаємо, минулоріч хасиди відзначили в Умані 5772 Новий рік.

Добавлено: 5-09-2012, 12:11
0
0

Похожие публикации


Наверх