онлайн казино Украины

Продовження бойових дій ми не допустимо, - Голова СБУ В.Грицак

Продовження бойових дій ми не допустимо, - Голова СБУ В.ГрицакПодії у закарпатському місті Мукачевому сколихнули українське суспільство та викрили ще одну проблему сучасного періоду, а саме – протиправне використання зброї у мирних українських містах.

На даний час СБУ, прокуратурою та МВС вживається вичерпний комплекс заходів, які повинні унеможливити повторення трагедії та людські жертви. Голова Служби безпеки України Василь Грицак гарантував справедливий розгляд ситуації в Мукачевому, якщо всі бійці «Правого сектору», причетні до інциденту, здадуть зброю. «Необхідно не допустити подальше кровопролиття, не допустити жертв. Це найважливіше. Вирішувати проблему необхідно з урахуванням позиції всіх сторін. Продовження бойових дій ми не допустиме", - зазначив В.Грицак. Голова СБУ також заявив, що ніхто не збирається "зачищати" патріотів. «У держави є питання тільки до конкретних громадянам, які порушили закон. Ми повинні спільними зусиллями якомога скоріше відновити хід подій і визначити відповідальність», - додав В.Грицак.

Як заявили у Службі безпеки України, в ході розслідування подій у Мукачевому проведено 16 обшуків в обох сторін конфлікту, керівництво відомства робить усе можливе, щоб врегулювати конфлікт у Мукачевому мирним шляхом та гарантує об’єктивне та неупереджене розслідування зазначених подій. У заяві прес-центру СБУ, зокрема, зазначено: «Ми наголошуємо на тому, що не можна використовувати зброю, перевозити її із зони АТО і застосовувати її в мирних українських містах».

Як повідомляли мас-медіа, одразу ж після суботнього інциденту на місце події прибув заступник голови Служби безпеки України Віталій Маліков, який заявив, що «З метою запобігання подальшого кровопролиття, особам, які брали участь у цих подіях, ми пропонуємо скласти зброю. Гарантуємо об’єктивне та неупереджене розслідування». Він також зазначив, що за вчорашніми подіями прокуратурою відкрито два кримінальних провадження (ст. 255 та ч. 3 ст. 258 Кримінального кодексу України). Створено спеціальну оперативну групу, яка проводить розслідування. Зокрема, в осіб, причетних до стрілянини, тривають обшуки як в Мукачевому, так і в Ужгороді. В.Маліков підкреслив, що Служба зробить все для забезпечення правопорядку як в регіоні, так і в цілому в країні. «Ми стоїмо на сторожі закону. Це безапеляційна позиція як Президента України, так і голови Служби безпеки», ‒ наголосив заступник голови СБУ.

На запитання, як крупнокаліберні кулемети і гранатомети потрапили на західний кордон країни, за тисячу кілометрів від зони бойових дій на Сході, відповідь дасть слідство і компетентні органи. Так само, переконані, слідство розставить усі крапки над «і» у питаннях, хто стоїть за збройним конфліктом на Закарпатті, чиї інтереси «захищали» обидві сторони інциденту, який вартував життя і здоров’я мирним громадянам.

Однозначно, злочин із застосуванням зброї на кордоні з Євросоюзом повинен бути розкритий якомога швидше, прозоро і без будь-яких «сентиментів» до його учасників, адже безпека громадян України – це одне з головних завдань як СБУ, так і держави в цілому.

Добавлено: 17-07-2015, 10:47
0
0

Похожие публикации


Наверх