онлайн казино Украины

Опозиція хоче повернути графу "національність" у паспорт

Опозиція хоче повернути графу "національність" у паспортОпозиція має намір повернути в документи графу "національність": депутат Олег Канівець від "Батьківщини" зареєстрував у ВР перший такий законопроект у понеділок.
"Своїм законопроектом я пропоную внести зміни до Сімейного кодексу, щоб батьки могли добровільно вказувати національність у свідоцтві про народження дитини. Такий підхід – загальноприйнята європейська практика. Наступний законопроект, що я планую подати, про те, щоб повернути графу "національність" у паспорт. Для того щоб його підготувати, мені необхідно три-чотири дні ", – розповів Канівець.

Як відомо, зазначення національності в паспорті громадянина України було відсутнє серед передвиборчих обіцянок "Батьківщини", проте міститься у передвиборчій програмі партії "Свобода", – пише Gazeta.ua.

"Я пройшов у парламент по мажоритарному округу (N162; Львівська область), і це пункти моєї виборчої програми, я обіцяв виборцям виконати їх! Вказування національності буде добровільним! Сподіваюся, що ці законопроекти підтримають колеги з опозиції, а, можливо, і Партії регіонів, а от щодо комуністів я не впевнений", – заявив нардеп.

Свободівці таку ініціативу підтримують частково й обіцяють наступного тижня подати до парламенту свій пакет аналогічних законопроектів.
"Графа "національність" має фігурувати тільки в паспорті, а у свідоцтві про народження дитини варто вказувати національність його батька й матері, як це було раніше", – переконаний заступник глави "Свободи" Андрій Мохник.

На думку ж регіонала Олега Зарубінського введення такої графи – зайве. Водночас, комуністи не виключають своєї участі в голосуванні за подібні законопроекти.

До слова, ще у серпні Олег Тягнибок заявляв, що повернення в паспорті графи "національність тільки посилить свою національну ідентичність і це тільки посилить українську державу".

"Але ми всі – громадяни України, ми мешкаємо в цій державі і будуємо наш спільний український дім на благо великої перспективи, великої України", – додав Тягнибок.

Добавлено: 21-12-2012, 11:26
0
0

Похожие публикации


Наверх