онлайн казино Украины

Яценюк сам мав би скласти мандат через "тушок", - експерт

Яценюк сам мав би скласти мандат через "тушок", - експертПоліттехнолог Тарас Березовець прокоментував ситуацію з "тушками" в лавах вже нової фракції Об'єднаної опозиції.
За його словами, сьогодні йде масштабна обробка опозиційних нардепів владою, повідомляє Gazeta.ua.

"По Табаловим ситуація була відома ще днів десять тому. Цих людей провів у список і порекомендував Арсеній Яценюк. Згідно з практикою, яку декларувала "Батьківщина", мала б бути персональна відповідальність лідерів за тих, кого вони рекомендують у список. Якщо по твоїй рекомендації зайшла людина, яка потім залишає фракцію, то людина, яка рекомендувала, мала б скласти власний мандат. Але ж ви розумієте, що Арсеній Яценюк цього не зробить", - сказав експерт.

Березовець вважає, що головна проблема "тушкування" полягає у відсутності політичної відповідальності в українських політиків.

"Якщо б у нас було закріплено законом, що коли ти рекомендуєш людину, яка потім виходить із фракції, то маєш скласти власний мандат, то була б зовсім інша ситуація. Вони б на це не пішли. Проте, вони на це не пішли, знаючи, що їх можуть підвести і кинути. Крім того, немає імперативного мандату. Ясно, що коли людина перемагала на окрузі, то може поміняти рішення, бо перемагала сама. Але для тих, хто обирався за списками, має бути закріплений імперативний мандат", - зазначив політолог.

До слова, голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк сказав, що винен за те, що народних депутатів Табалових включили до списку кандидатів від Об’єднаної опозиції.

Вчора депутат Володимир Яворівський повідомив, що два новообраних депутати, які пройшли до Верховної Ради від ВО "Батьківщина", Олександр і Андрій Табалови "фактично вже перейшли до Партії регіонів".

Добавлено: 12-12-2012, 13:18
0
0

Похожие публикации


Наверх