онлайн казино Украины

МЗС: Обстежити Тимошенко готові лише канадські і німецькі лікарі


"Німеччина та Канада стали єдиними країнами, які після відповідного звернення Мінохорони здоров'я, МЗС та Генпрокуратури до всіх зацікавлених держав виявили інтерес до залучення їхніх лікарів до обстеження Тимошенко Ю.В.", – йдеться у повідомленні.

У прес-службі зазначили, що 31 січня до МЗС України було запрошено послів Німеччини та Канади для зустрічі з представниками керівництва зовнішньополітичного відомства та Міністерства охорони здоров'я України для обговорення практичних аспектів залучення іноземних лікарів до обстеження Ю.Тимошенко.

Українська сторона на зустрічі підтвердила готовність найближчим часом сформувати спеціальну спільну медичну комісію, яка терміново проведе обстеження екс-прем'єра.

"З метою якнайшвидшого початку роботи такої комісії представники МОЗ України попросили керівників дипломатичних представництв ФРН та Канади оперативно надати документи, що підтверджують професійну кваліфікацію запропонованих ними кандидатів, а також повідомити про терміни їх можливого прибуття до України", – зазначили в зовнішньополітичному відомстві.

Раніше в прес-службі Генпрокуратури повідомляли, що охочих обстежувати Тимошенко за кордоном не виявилося. Однак згодом стало відомо, що найближчим часом міжнародна група експертів в галузі медицини проведе обстеження Ю.Тимошенко.

"30 січня відбулася нарада з керівництвом МЗС, Міністерства охорони здоров'я і Держпенітенціарної служби щодо створення міжнародної медичної групи з представників Канади, Німеччини та міжнародного комітету Червоного хреста. Від Німеччини двоє людей, від Канади і комітету Червоного хреста - по троє (експертів – ред.). Найближчим часом група здійснить медичне обстеження Тимошенко, і якщо буде в цьому необхідність – то й надасть лікування", – сказав керівник прес-служби Генпрокуратури Юрій Бойченко 31 січня.


Источник: http://zaxid.net

  • 0
Добавлено: 1-02-2012, 12:56
0
190

Похожие публикации


Наверх