онлайн казино Украины

Андрій Опанасюк: успішний підприємець до війни та волонтер після війни

 

Відомий вінницький підприємець Андрій Опанасюк відомий багатьма проєктами. Він займався реконструкцією Вінницького аеропорту, обслуговував дороги у Запорізькій області, будував фортифікаційні споруди у Сумській та Вінницькій області.

Сьогодні він є волонтером та автором ідеї будівництва «браунфілда» на території колишнього Вінницького лампового заводу. Це буде індустріальний парк з усіма перевагами та особливостями. Докладно про все це можна прочитати в інтерв'ю, де є також оцінка перспектив та конкретні терміни. Він розповість про свої ідеї та особливості роботи під час війни.

Волонтерська діяльність

Слід зазначити, що з моменту повномасштабної війни Андрій жодного збору не організовував. Вся допомога надається самотужки, до того ж є волонтерський штаб із командою, де кожен відповідає за свій фронт робіт. Практично вся волонтерська діяльність на початку війни, як і зараз, не афішувалась.

Основний формат роботи – це покупка автомобілів, але за умови, якщо вони трапляються у високій якості. Військові кажуть, що авто на фронті – це витратний матеріал, тому потреба транспорту постійна. На війні багато знайомих, тому фіксуються точкові запити і формується такий самий формат допомоги.

Викуп Вінницького лампового заводу

Проєкт «Браунфілд» буде реалізований на території колишнього Вінницького лампового заводу. Він не так просто дістався і не під час війни. Він був викуплений Андрієм ще тоді, коли займався бізнесом із виробництва бетонних виробів. Пропозиція купівлі була в 2021 році, і спершу у покупці відмовився. Андрій у цей час займався проєктами «Великого будівництва». Згодом знову звернулися з пропозицією придбати завод і все зваживши, було прийнято рішення оформити угоду. Право власності оформлено у 2022 році.

Формат індустріального парку

Дехто хоче, щоб на території заводу було житло, але поки що йде розвиток в іншому напрямку. У країні складна ситуація та багато підприємств хочуть організувати релокацію. Індустріальний парк у Вінниці якраз і буде таким місцем, куди кожен охочий може перевезти своє підприємство. Вінниця розвиватиметься, з'являються нові родини, конгломерація зросте. Велика територія стане гарантом створення чудового проекту.

Сухий порт

Ідея не нова, але досить цікава. Планується на території індустріального парку реалізувати подібний проєкт, тим більше там 100 тисяч квадратних метрів вільних площ. Можна легко організувати бізнес, коли людина замовляє контейнер з Китаю, він приїжджає морем у європейське місто, а звідти перевантажується на потяг або фуру і доставляється прямо в сухий порт. Обов'язково буде зроблено митний склад та надаватимуться послуги розмитнення.

Підприємець з будь-якого міста може підготувати збірні вантажі, або з 20 тонн вантажу попросити доставити йому до Чернівців, Миколаєва чи Львова лише 2 тонни. Це дуже крутий сервіс, який як ніколи є актуальним під час війни.

Ідея житиме і розвиватиметься. Поступово проходять експертизи та аналіз поточного стану об'єкта. Залізницю зняли, хоча за документами вона там може бути. Планується поступове відновлення та підготовка того, що було заплановано.

Похожие публикации


Наверх