онлайн казино Украины

"Краще, щоб округи нарізав парламент" — Черненко

"Краще, щоб округи нарізав парламент" — ЧерненкоЯкщо виборчі округи визначатиме Верховна Рада, а не Центральна виборча комісія, як нині, буде краще.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав голова Комітету виборців Олександр Черненко.

"У будь-якому разі для нас неважливо хто затверджуватиме межі округів. Можливо, краще, щоб це зробив парламент як колегіальний орган. Для нас важливо, щоб це затвердження відбувалося після широкого публічного обговорення — мають бути і місцеві політики, і експерти, і представники органів ведення реєстру, фахівці з виборів. Тому нам не надто принципово чи за межі округів проголосує слухняна провладна більшість в ЦВК, чи така ж сама більшість в парламенті", - наголосив він.

На його думку, мають бути чіткі та прозорі критерії нарізання округів.

"Має враховуватися наближеність до середньої кількості жителів, округ має бути компактним, а не розтягнутим, враховувати межі регіонів. А не просто тому, що хтось так вирішив і намалював. Зараз процес розподілу округів перетворився з робочого і процедурного — в політичний. Чи під когось округи ріжуть, щоб була гарна електоральна база чи урізають — проти когось на територіях, де є популярним опонент", - зауважив Черненко.

За його словами, до 10 квітня ЦВК має встановити, скільки округів буде в кожній області — без встановлення їх меж, до 30 квітня встановити межі.

Зазначимо, голова Верховної Ради Володимир Литвин запропонував, щоб саме парламент затверджував межі виборчих округів, а не Центральна виборча комісія, як це відбувається нині.


Источник: http://gazeta.ua

Политика Украина
  • 0
Добавлено: 7-03-2012, 12:51
0
183

Похожие публикации


Наверх