онлайн казино Украины

КС: На закордонних виборчих дільницях не голосуватимуть в мажоритарних округах

КС: На закордонних виборчих дільницях не голосуватимуть в мажоритарних округахВчора, 4 квітня, Конституційний суд визнав неконституційним положення закону про вибори народних депутатів, згідно з яким зарубіжні виборчі дільниці включаються до складу одномандатних округів на території Києва.

Згідно з цим положенням, закордонні виборчі дільниці створюються Центральною виборчою комісією при закордонних дипломатичних установах України, у військових частинах, дислокаціях за межами України, з рівномірним віднесенням до всіх одномандатних округів, які створюються на території Києва.

Відтак, зарубіжні виборчі дільниці не включатимуться до складу будь-яких одномандатних округів, але увійдуть до складу багатомандатного загальнодержавного округу, і виборці зможуть проголосувати на цих дільницях тільки за партійні списки. Як повідомили у ЦВК, на закордонних виборчих дільницях нараховується понад 400 тис виборців.

Також повідомляється, що відповідно до закону, ЦВК повинна ухвалити рішення про кількість одномандатних округів в кожному регіоні не пізніше 10 квітня.

  • 0
Добавлено: 5-04-2012, 11:15
0
149

Похожие публикации


Наверх