онлайн казино Украины

Які речі краще викинути з дому

Які речі краще викинути з домуВдома незатишно? Постійно поганий настрій? 10 речей, які потрібно терміново викинути – настав час кардинальних змін!

У італійців з давніх часів існує одна досить мила традиція: на Новий Рік вони прямо з вікна викидають всі свої старі меблі, і навіть телевізори. І вірно, адже ранок нового року потрібно починати в просторі і без негативних спогадів. Важко сказати, наскільки сьогодні самі італійці вірні цій традиції, але деякі ідеї у них було б корисно запозичити.

Отже, 10 речей, які потрібно терміново викинути

№ 1. Мотлох та старі речі: подвійна користь

Дивно, як багато мотлоху збирається в зовсім невеликій квартирі – і в шафах, і в комоді, і на антресолях. Адже не спроста фен-шуй вперто наполягає на тому, що в будинку не повинно бути жодної зайвої речі, інакше буде витати погана енергетика. Так чому б не віддати в будинок престарілих або дитячий притулок всі хороші, але вже немодні речі? Насправді є чимало нужденних в теплих куртках і светрах. Тому вистачить розводити моль – пора зробити добру справу і отримати від цього масу позитивних емоцій.

№ 2. Все, що дратує: пожалійте себе

Діє на нерви яскравий колір штор? Дратують дурні квіточки на шпалерах? Або набридло цокання взуття по ніби кам’яному ламінату? Не бійтеся змін! Все в будинку повинно тільки радувати і створювати затишок. Сміливо прибирайте з очей геть усе, що не подобається, експериментуйте з покриттям для підлоги та переставляйте почастіше меблі – це відмінний засіб позбутися від нудьги і освіжити інтер’єр.

№ 3. Подарунки від Нього: перевертаємо сторінку історії

Він пішов, відносини закінчилися негарно, а на полиці припадає пилом подарований ним величезний рожевий слон? Який ви вже ненавидите, але рука не піднімається викинути таку дорогу іграшку? Подаруйте її племінниці або просто сусідській дівчинці. У будинку не повинно бути жодної речі, дивлячись на яку буде псуватися настрій. І не шкодуйте ні про що – переверніть цю сторінку, і все.

№ 4. Невдалі покупки: не будьте Плюшкіним!

Купили штори на кухню, а вони виявилися спотвореними, кричущими? І все одно повісили? І тепер кожен ранок за чашкою кави розглядаєте цю убогість? Навіщо ж так над собою знущатися. Не треба бути Плюшкіним – усе, що не прижилося в квартирі, знайде своє місце на дачі. Крім того, може бути саме ці штори дуже сподобаються мамі або тітці – смаки адже у всіх різні.

№ 5. Бабусині килимки, скатертини: піклуємося про здоров’я

Чим більше килимків і штор в домі – тим гірше для здоров’я. Адже весь подібний текстиль – самий справжній пилозбірник. Причому живе на ньому не тільки пил, але і мікроскопічні кліщі. Ось звідки береться і хронічна алергія, і погане самопочуття, і навіть деякі заразні хвороби.

Краще наслідувати модному мінімалізму, який любить ідеально гладкі і чисті поверхні. Викиньте всі бабусині килимки – і ви будете здивовані, наскільки легко стане дихати і як скоро підніметься настрій.

№ 6. Стара бібліотека: пора до букініста

Величезна стінка зі скляними дверцятами забита книжками від бабусі, дідуся і батьків? А хоч одну з них ви прочитали, або, принаймні, збираєтеся? Так навіщо зберігати такі книги, коли з кожним днем виходять більш цікаві і сучасні?

Пройшли ті радянські часи, коли книгу голодний студент міг купити замість пиріжка. І робити радянський музей зі своєї квартири не варто. Тому сміливо все в мішок – і до букініста. Та й польську стінку двадцятирічної давності не завадило б кудись сплавити. На її місці відмінно буде виглядати новенький прозорий скляний стелаж з ефектним точковим підсвічуванням.

№ 7. Несправна техніка: заробляємо на шпильки

У квартирі вже чимало місця займають стара пральна машина, поламаний радянський телевізор і пара-трійка dvd-плеєрів? На них можна заробити. Нехай кохана людина віднесе все це добро в відділ радіодеталей – там всю цю техніку не тільки заберуть, але ще щось заплатять. Копійки, а приємно :) Та й місця в будинку стане куди більше, а антресолі шаф не будуть виглядати такими завантаженими.

№ 8. Одяг «на вихід»: позбавляємося від сірості

У шафі вже з десяток років висять дорогі костюми на вихід? На розмір менші? Одягнені були тільки раз? І вже давно вийшли з моди?

Не знущайтеся над собою і не згадуйте з гіркотою струнку молодість. Викидайте. І купіть краще побільше не таких гротескних і нарядних суконь – а такі, які б можна було одягати в будь-який день, і такі, які б пасували вам саме зараз, а не колись давно. Полюбіть себе нарешті, як кажуть знамениті флай-леді :) .

№ 9. Телевізор: щадимо захаращений мозок

По всьому світу сьогодні люди із задоволенням викидають телевізори – їх успішно заміняє інтернет. Багато мотивують такий вибір тим, що реклами в блакитному екрані настільки багато, що подивитися якийсь фільм спокійно просто неможливо. І куди простіше скинути нове кіно на флешку і вставити її або в двд-плеєр, або просто подивитися щось прямо на комп’ютері або планшеті.

Ви все ще приходите по вечорах і відразу сідайте за телевізор? Дивитеся всі підряд, не особливо вникаючи? І при цьому щось постійно жуєте? Так ви захаращуєте не тільки свій шлунок, а й мозок. Замість 3-х годинного перегляду дурних шоу і уривчастих фільмів поспілкуйтеся з коханою людиною. А захочеться щось подивитися – дізнайтеся про найкращі новинки в світі кіно і проведіть цей час з домашніми. У цьому випадку навіть калорійний попкорн можна сміливо собі дозволити – не можна ж завжди жити в жорстких рамках.

№ 10. Громіздкі меблі: даруємо місце затишку

У ванній ніде поставити нову машину, а всю гардеробну займає величезна шафа? Тоді і старій ванні, в якій все одно не прилягти, і шафі пора на дачу. Замість цього краще придбати компактну душову кабінку, і тоді ванна кімната стане в три рази просторіше і сучасніше. У вбиральні зробіть дзеркала від стелі до підлоги з ефектним підсвічуванням і навіть невеликою софою, а в кімнатах намагайтеся ставити тільки багатофункціональні меблі. Ну і що, що шафа могла би ще прослужити років десять? Вона що, дійсно варто того, щоб забути на всі ці роки про затишок?

Не бійтеся щось змінювати у своєму житті – воно занадто коротке. Жити краще зараз і сьогодні – і насолоджуватися своїм життям.

Добавлено: 15-11-2012, 10:41
0
0

Похожие публикации


Наверх