онлайн казино Украины

Що відбувається з організмом у період менопаузи

 

Менопауза — це період закінчення репродуктивної здатності жінки. Менопаузою вважається термін 12 місяців поспіль без менструального циклу. Період, що передує їй, називається перименопаузою. Це час, коли багато жінок починають відчувати зміни гормонального фону. Вони можуть помітити порушення в менструальному циклі або мати припливи. Для усунення симптомів використовують гормональні та рослинні засоби, такі як Ременс.

Стадії менопаузи

Природна менопауза — це постійне припинення менструації, яке не відбувається через жодне лікування. Процес поступовий і відбувається в три етапи:

  1. Перименопауза, або «перехід до менопаузи». Вона може початися за вісім-десять років до менопаузи, коли яєчники поступово виробляють менше естрогену. Зазвичай це після 40 років. В останні один-два роки перименопаузи падіння естрогену прискорюється, тому в цей період багато жінок можуть відчувати характерні симптоми.
  2. Менопауза. Це момент, коли більше немає менструальних періодів. На цій стадії яєчники перестали виділяти яйцеклітини та виробляти більшу частину естрогену. Лікар діагностує менопаузу, коли менструації не було протягом 12 місяців поспіль.
  3. Постменопауза. Це час після того, як не було менструації протягом цілого року. На цій стадії симптоми менопаузи, такі як припливи, можуть зменшитися. Проте деякі жінки продовжують відчувати симптоми протягом десяти років або довше. Через низький рівень естрогену жінки в постменопаузі мають більші ризики розвитку низки захворювань, таких як остеопороз і хвороби серця.

Симптоми змін

Менопаузу супроводжують різні симптоми:

  1. припливи, також відомі як вазомоторні симптоми (раптове відчуття тепла, яке поширюється по всьому тілу);
  2. нічна пітливість та/або припливи холоду;
  3. сухість піхви, яка спричиняє дискомфорт під час статевого акту;
  4. позиви до сечовипускання;
  5. безсоння;
  6. емоційні зміни;
  7. сухість шкіри;
  8. чутливість грудей;
  9. збільшення ваги.

 

Деякі люди також можуть відчувати тахікардію, головні болі, суглобові та м’язові болі, зміни лібідо, труднощі з концентрацією уваги. 

 

Зменшення симптомів

Менопауза — це природний процес, через який проходить жіноче тіло. У деяких випадках лікування може не знадобитися. Коли постає питання призначення терапії, йдеться про усунення проявів, що погіршують якість життя. Основними видами лікування клімаксу є:

  1. гормональна терапія;
  2. негормональні засоби.

Гормональна терапія (естроген-замісна або естроген-прогестерон-замісна) підвищує рівень гормонів і може полегшити такі симптоми, як припливи та сухість піхви. Це також може допомогти запобігти остеопорозу. Для правильного вибору методу лікування зверніться до гінеколога.

 

Похожие публикации


Наверх