онлайн казино Украины

Висадка тюльпанів, підготовка землі та цибулини

Як посадити тюльпани в саду і виростити гіацинти до Нового року? Осінь - це період, коли всі фізіологічні процеси рослин уповільнюються, і вони починають готуватися до зимової сплячки. Деяким рослинам за своєю агротехніці особливо показана осіння посадка. Це стосується цибулинних, яким необхідний певний період охолодження. Під дією холоду всередині цибулин відбуваються складні біохімічні процеси, що утворюють речовини, необхідні для активного розвитку і цвітіння навесні.


Висаджувати цибулинні бажано великими групами по кілька десятків цибулин, щоб не було значних проміжків між квітами в ранньовесняний період. І ще така порада: краще посадити весняні квіти ближче до доріжок, щоб можна було милуватися ними зблизька. Також цибулинні будуть добре виглядати, виконуючи соло на альпійських гірках або створюючи весняний настрій в пристовбурних кругах дерев. Як вибрати цибулину тюльпана? Вибираючи цибулину, огляньте її на предмет пошкоджень. Багато садівників вирішують купити тюльпан у тепличників, оскільки там квіти ростуть в ідеальних умовах. Тюльпани повинні бути з ідеальними лусочками, без пошкоджень і подвял місць, цвілі і плям. Ідеальна цибулина зовні виглядає настільки апетитною, що її може захотітися з'їсти. Цибулина повинна бути великою. Дрібні цибулини не зацвітуть навесні, їм знадобиться ще рік для того, щоб досягти зрілості.


Ідеальна цибулина зовні виглядає настільки апетитною, що її може захотітися з'їсти треба чистити цибулини тюльпанів перед посадкою? Не обов'язково. Їх чистять тільки для того, щоб перевірити на наявність цвілі. Так як тюльпани часто вражаються грибковими захворюваннями, їх слід замочити за півгодини до посадки в розчині фунгіциду Максим або Фітоспорін. цибулини тюльпановочіщенние цибулини тюльпана Осіння посадка тюльпанів Вважається, чим простіше сорт тюльпана, тим він більш живучий. Більш складні, гібридні сорти рекомендується садити навесні.


Класична посадку тюльпанів можна висаджувати як в траншеї, так і групами на відстані 15 см. Щоб не забути місце посадки, необхідно його помітити. Всі тюльпани люблять піщану пухкий грунт. Для посадки підготуйте траншею або лунку. Всі цибулинні висаджують на глибину трьох цибулин, відповідних їх розміру. При посадці трохи втисніть цибулини в землю, але дуже обережно. Якщо на так званому донці цибулини є маленькі пророслі корінці, то, щоб не пошкодити їх, необхідно просто акуратно поставити цибулину на дно ями без вдавлення. Тому що якщо корінці обламаються, то нові можуть вже й не з'явитися. Додайте цибулини в шаховому порядку. Бажано в одну траншею висаджувати цибулини одного сорту - для того щоб вони зацвіли одночасно і не було пустот. Зверху засипте перегній для харчування і ще один шар землі, після чого полийте грунт водою і замульчируйте. Наприкінці жовтня при температурі грунту + 2 ... 4 ° С цибулини нормально укореняться.


Якраз в цей період всередині них буде відбуватися закладка бутонів. Всі цибулинні висаджують на глибину трьох цибулин, відповідних їх розміру метод висаджування в траншеях шаховому порядкеглубіна посадки = 3 цибулин Спрощена посадка Накреслюємо в землі борозенки і викладаємо цибулини на поверхню землі.


Автор: Віктор Гаренчук, агро-клуб, Україна.

  • 0
Добавлено: 28-02-2017, 21:23
0
2 419

Похожие публикации


Наверх