онлайн казино Украины

Міністр закордонних справ Казахстану подякував "Борату" за туристів

Міністр закордонних справ Казахстану подякував "Борату" за туристівСкандально відомий фільм британського коміка Саші Барона Коена "Борат: культурне пізнання Америки для користі славного народу Казахстану" посприяв зростанню інтересу туристів до країни.

"Після виходу цього фільму кількість віз, видаваних Казахстаном, зросла в десять разів. І я вдячний "Борату" за те, що він допомагає залученню туристів у Казахстан", — заявив міністр закордонних справ республіки Ержан Казиханов.

Фільм Саші Барона Коена був знятий в 2006 році. В ньому автор, використовуючи образ вигаданого казахстанського журналіста Бората Сагдієва, в жанрі пародії розповів про країну, в якій ніколи не був.

За сюжетом фільму Борат — сексоман і гомофоб, расистсько налаштований щодо євреїв, узбеків і циганів.

При цьому фільм був заборонений до показу в російських кінотеатрах. Це був перший випадок заборони непорнографічного фільму в Росії. При цьому в самому Казахстані фільм офіційно не заборонили.

У березні під час церемонії нагородження казахстанської спортсменки Марії Дмитрієнко, яка перемогла на чемпіонаті в Кувейті, організатори змагань переплутали гімн Казахстану з мелодією з фільму "Борат". Той випадок став новим приводом для великої кількості жартів в блогах про Казахстан.

"Ми уважно вивчили ситуацію, пов’язану з проблемами, які виникли останнім часом", — заявив глава МЗС Казахстану.

"На жаль, в Кувейті у нас сьогодні немає дипломатичного представництва. Але всім нашим посольствам дані жорсткі доручення довести до всіх міністерств закордонних справ всі держсимволи Казахстану. Це робиться постійно, неодноразово, всякий раз, коли ми відкриваємо посольство або консульство, ми передаємо пакет атрибутів держави, які в подальшому використовуються", — сказав міністр.

  • 0
Добавлено: 23-04-2012, 15:27
0
165

Похожие публикации


Наверх