онлайн казино Украины

44500 голів рибної дрібноти виловили з річки Судость

44500 голів рибної дрібноти виловили з річки СудостьПрацівники Новгород-Сіверського районного відділу міліції Чернігівщини затримали браконьєрів.
Група осіб завдала збитків природі майже на 800 тисяч гривень.
Повідомляє УМВС України в Чернігівській області.
У вечірній час до Новгород-Сіверського УМВС України в Чернігівській області від одного з жителів району надійшла оперативна інформація про те, що на тихій річці Судость (притоці Десни) неподалік прикордонного селищаГрем’яч кілька чоловіків здійснюють вилов риби з використанням заборонених знарядь лову. До місця події було направлено групу швидкого реагування райвідділу. У вказаному місці працівники міліції виявили шістьох чоловіків, жителів райцентру та приміських сіл. Вони саме завершували вантажити до кузову автомобіля «ГАЗель-дует» злочинну здобич та знаряддя лову.
Як розповів начальник Новгород-Сіверського РВ УМВС України в Чернігівській області Ігор Паніотов: «Прибула на місце слідчо-оперативна група виявила та вилучила у зловмисників гумовий човен, майже стометрової довжини невід з дрібним вічком (таке знаряддя лову поміж рибалок зветься «марлівкою» через відділену схожість з марлею), а також 13 мішків, доверху наповнених дрібною рибою. Згодом було встановлено, що молодики незаконно добули близько 600 кілограмів риби, серед якої переважали верховідка, плітка та окунь, а також були декілька дрібних щук».
Оскільки збитки, завдані природі, обраховуються не за загальною вагою добутої риби, а за кількістю знищених особин, працівникам міліції довелося витратити декілька годин на підрахунок браконьєрської здобичі.
Спільними зусиллями працівників райвідділу та місцевого пункту водної міліції, підпорядкованого лінійному відділу міліції в річковому порту «Чернігів» (вони були запрошені для надання практичної та методологічної допомоги), було встановлено: кількість винищеної рибної дрібноти перевищила 44500 голів. Збиток природі Придеснянського краю оцінено у понад 780 тисяч гривень.
Проти підозрюваних у браконьєрстві відкрито кримінальне провадження за статтею 249 Кримінального кодексу України («незаконне заняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом»), яка передбачає покарання від значного штрафу аж до позбавлення волі на строк до 3 років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого. Остаточно міру відповідальності зловмисників визначить суд.

Добавлено: 9-12-2013, 15:24
0
0

Похожие публикации


Наверх