онлайн казино Украины

Як екологи у жовтні працювали

Як екологи у жовтні працювалиПротягом жовтня інспекторським складом Державної екологічної інспекції у Чернігівській області проведено 331 перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства України на 101 об’єкту різної форми власності, з них комплексно – 79.

Про подію «Високий Вал» повідомив представник екологічної інспекції в Чернігівській області.

За результатами перевірок складено 163 протоколи про адміністративні правопорушення. До адміністративної відповідальності притягнуто 154 особи. Матеріали 9-ти справ передано у судові органи, 5-ти - у правоохоронні органи. Порушено 1 кримінальну справу.

Загальна сума накладених штрафів склала 28,101 тис.грн., стягнуто 33,116 тис.грн., у тому числі при проведенні перевірок:

- у сфері поводження з відходами до адміністративної відповідальності притягнуто 65 осіб. Накладено штрафів на суму 13,872 тис.грн., стягнуто 17,374 тис.грн.;

- у сфері державного контролю за водними ресурсами до адміністративної відповідальності притягнуто 40 осіб. Накладено штрафів на суму 5,168 тис.грн., стягнуто 3,485 тис.грн.;

- у сфері державного контролю по забрудненню атмосферного повітря до адміністративної відповідальності притягнуто 24 особи. Накладено штрафів на суму 4,386 тис.грн., стягнуто 5,950 тис.грн.;

- у сфері державного контролю по рослинному світу до адміністративної відповідальності притягнуто 14 осіб. Накладено штрафів на суму 1,717 тис.грн., стягнуто 1,955 тис.грн.

За результатами інспекційної діяльності у жовтні, пред’явлено 22 претензії та позовів за екологічні збитки на загальну суму 28,386 тис.грн.

Загальна сума розрахованих збитків, завданих навколишньому природному середовищу, становить 42,588 тис.грн.

Зокрема, екологічна інспекція під час перевірок дотримання вимог природоохоронного законодавства ТОВ “Промислово-комерційна фірма ”Інжен” (м. Ніжин) та ЧОД ПАТ “Райффайзен Банк Аваль” (м. Чернігів) виявила порушення ст. 31 Закону України “Про охорону атмосферного повітря”.

Суми збитків, відповідно, становлять 2 700 та 2 277 грн.

У той же час, під час проведення планової перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства ТОВ “Срібнянський молокозавод” (смт Срібне) Державна екологічна інспекція виявила порушення Водного Кодексу України.

Сума збитків становить 1055 гривень. Порушнику пред’явлено претензію про добровільне відшкодування збитків.

Також, під час проведення планових перевірок дотримання вимог природоохоронного законодавства ТОВ “Техсервіс” (с. В.Щимель, Щорський район), ФОП Ковбаса А.М. (м. Чернігів) та ТОВ “Тур” (м. Чернігів) екологічна інспекція виявила порушення вимог Законів України “Про охорону земель” та “Про відходи”.

Суб’єктам господарювання пред’явлені претензії про добровільне відшкодування збитків, заподіяних державі на суми: ТОВ “Техсервіс” – 4 377 грн.; ФОП Ковбаса А.М. – 4 280 грн.; ТОВ “Тур” – 3 832 грн.

При проведенні планової перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства ДП “Корюківське лісове господарство” (м. Корюківка) виявлено порушення вимог п. 2 “Порядку спеціального використання лісових ресурсів” та п. 43 “Санітарних правил в лісах України”.

У результаті перевірки ДП “Корюківське лісове господарство” пред’явлено претензію про відшкодування шкоди у сумі 4 194 грн

За порушення природоохоронного законодавства у жовтні Держекоінспекцією у Чернігівській області тимчасово призупинено виробничу діяльність стаціонарних джерел викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря ПрАТ “Чернігівське головне підприємство по племінній справі у тваринництві”.

За поточний період Державними інспекторами відділу екологічного та радіологічного контролю на митній території Чернігівської області перевірено 9214 одиниць пересувних транспортних засобів та 3080 вагонів.

Здійснено екологічний контроль 23934,8 тон вантажів та радіологічний контроль 279889,4 тон вантажів.

Інспекторами постів екологічного контролю до адміністративної відповідальності притягнуто 5-х порушників, накладено штрафів на суму 425 грн.

Добавлено: 8-11-2012, 12:11
0
0

Похожие публикации


Наверх