онлайн казино Украины

Присяжнюк: Сільська громада повинна отримувати економічні вигоди від зростаючого аграрного виробництва

Розвиток сільських територій – пріоритетне завдання Міністерства аграрної політики та продовольства України. Для того, щоб зберегти та забезпечити розвиток українського села, у законопроекті «Про ринок земель» передбачено відрахування одного відсотка коштів від орендної плати за землю на розвиток сільських громад. На цьому наголосив сьогодні, 24 січня 2012 року, Міністр Микола Присяжнюк, коментуючи нараду з питань розвитку сільських територій та стану АПК, яка відбулась на Волині. Про це повідомляє AgroNews.

У Луцьку відбулась спільна нарада Мінагрополітики та Волинської ОДА з питань підсумків роботи виконавчих комітетів сільських, селищних, міських (міст районного значення) рад у 2011 році та завдань щодо розвитку відповідних територій на 2012 рік.
«Я задоволений, що такі ініціативи губернаторів підтримуються сільськими головами, і вони співпадають із програмою діяльності Міністерства і з тими реформами, які ініціював Президент України і Комітет з економічних реформ. Президент чітко сказав: найголовніше – в рамках реформ аграрного сектору не забути українське село. І я задоволений тим, що сільські голови Волині це розуміють, підтримують і готові бути активними учасниками відродження українського села», зазначив Микола Присяжнюк.
За словами Міністра, саме розвиток сільських територій є основою розвитку економіки аграрного сектору та країни в цілому.
«Сьогодні говорять, що українські чорноземи – це золото. А я переконаний, що золото – це українське село. Воно – наша національна гордість та основа. І якщо ми загубимо цю основу, нам не буде на що спертися у розвитку економіки аграрного сектору. Прикро, але за останні 10 років ми з мапи країни втратили понад 260 сіл. Тому треба категорично міняти напрям наших дій і направити всі сили на порятунок українського села, бо воно є основою розвитку нашої аграрної держави. Держава, ми - як профільне Міністерство, взяли на себе відповідальність і формуємо нові правила, впроваджуємо такі реформи і готуємо таку модель господарювання на селі, при якій би сільська громада отримувала економічні вигоди від зростаючого аграрного виробництва», підкреслив Микола Присяжнюк.
Очільник Мінагрополітики також поінформував, що розвиток сільських територій передбачений у законопроекті «Про ринок земель».
«Законопроект передбачає відрахування одного відсотка коштів від орендної плати за землю безпосередньо на розвиток сільських громад і сільських рад. По-друге, ми ведемо розмови, і Прем’єр-міністр нас підтримує, щоб фіксований податок залишався на балансі сільських громад. І ми це будемо відстоювати. Адже ми переконані, і в Уряді це розуміють, що, заробляючи собі кошти, сільська громада відпрацює динаміку економічного розвитку, допоможе зберегти українське село і, звичайно, стане активним учасником розвитку держави», наголосив Микола Присяжнюк.


Источник: http://regionews.com.ua

  • 0
Добавлено: 24-01-2012, 18:04
0
178

Похожие публикации


Наверх