онлайн казино Украины

Туристичне страхування: як швидко і зручно оформити поліс

Якщо ви плануєте закордонну поїздку, заздалегідь придбайте туристичну страховку – вид страхування, призначений для захисту мандрівників від ризиків і непередбачуваних ситуацій, які можуть виникнути під час поїздки. Згідно з договором страхова компанія зобов'язується організувати та сплатити туристу медичну допомогу, якщо під час подорожі у нього виникнуть проблеми зі здоров'ям або станеться нещасний випадок. Однак така страховка «не спрацює», коли той, хто виїжджає за кордон, бажає пройти плановий чи профілактичний огляд у закордонного лікаря. Поліс призначений для покриття непередбачених витрат саме на медичні послуги та екстрену медичну допомогу в разі виникнення проблем зі здоров'ям.

 

Які ризики покриває медична страховка

Туристичне страхування гарантує:

  • оплату медикаментів і лікування в разі захворювання чи травми за кордоном;
  • транспортування застрахованої людини до місця постійного проживання, коли вона захворіла або постраждала через нещасний випадок;
  • компенсацію в разі втрати, крадіжки, пошкодження багажу чи документів;
  • відшкодування витрат при скасуванні або перериванні поїздки з поважних причин (хвороба, смерть родича тощо);
  • компенсацію ціни квитків у разі скасування рейсу;
  • покриття збитків, заподіяних третім особам, їх здоров'ю чи майну;
  • амбулаторну допомогу при COVID-19 з лімітом у тисячу євро, екстрену медичну допомогу та стаціонарне лікування в межах цієї суми;
  • юридичну підтримку в разі виникнення правових проблем за кордоном.

 

Туристична страховка оформляється на одну поїздку чи на рік, покриваючи всі закордонні подорожі в цей період. Причому її купують заздалегідь, до виїзду за кордон, інакше вона не діятиме. Поліс може бути обов'язковою вимогою для отримання довгострокової візи до країн Шенгенської зони (таке страхування має покривати щонайменше 30 тисяч євро на медичні витрати, зокрема репатріацію), а також для роботи чи навчання, при оренді автомобіля. Для короткочасних поїздок у Європу та на деякі курорти страхування не обов'язкове, але є надійним захистом.

Як оформити страховку для подорожей за кордон

Страховий договір оформляється в офісі страхової компанії Києва чи інших великих міст. Зручніше та швидше придбати його онлайн, заповнивши заявку на сайті з зазначенням усіх необхідних даних та сплативши страховку. Документ у цифровому вигляді буде надісланий на вашу електронну пошту. Збережіть його на мобільному пристрої та роздрукуйте. У ньому вказані умови страхування, контакти для екстреного зв'язку, інструкції в разі виникнення страхового випадку.

Як «працює» туристичний поліс

Якщо під час поїздки відбудеться страховий випадок (хвороба, травма тощо), необхідно відразу ж зателефонувати за номером телефона, вказаним у договорі. Вкажіть номер страховки, назву страхової компанії, контактні дані, симптоми хвороби. Після цього буде організована необхідна медична допомога з лікарською консультацією, госпіталізацією й транспортуванням, яку сплатить страховик.

Як визначається вартість страховки

Ціна туристичного поліса залежить від наступних факторів:

  • тривалості поїздки (чим вона триваліша, тим дорожче страховка, оскільки підвищується ризик настання страхового випадку);
  • регіону (для європейських країн його вартість менша);
  • обсягу покриття;
  • віку застрахованої людини.

 

Якщо ви плануєте займатися активними видами спорту, передбачений спеціальний страховий договір, який коштуватиме дорожче. Використовуючи цю інформацію, легко оформити страховку для подорожей за кордон, забезпечуючи свою безпеку, підтримку та захист під час поїздки.

Похожие публикации


Наверх