онлайн казино Украины

Чи потрібно всім водіям перед виїздом за кордон оформляти Зелену карту?

 

Перебувати за кордоном і при цьому водити авто без наявності «Зеленої карти» неможливо. Для будь-якого водія її наявність є обов’язковою умовою для легального перетину кордону на автівці. Цей поліс страхує відповідальність водія за межами України та покриває збитки у разі скоєння дорожньо-транспортної пригоди.

Що собою являє «Зелена карта»?

Це обов’язковий до оформлення поліс страхування водійської відповідальності за кордоном. «Зелена карта» відрізняється уніфікованою формою з перекладом основних розділів документа англійською. Які випадки покриває цей страховий поліс? Мова йде про:

  1. Відшкодування збитків третім особам за пошкоджене майно, якщо дорожньо-транспортна пригода сталася з Вашої вини. Максимальний ліміт страхової виплати для постраждалих залежить від країни, де саме сталася аварія.
  2. Відшкодування збитків, завданих життю та здоров’ю постраждалих.
  3. Компенсація моральної шкоди – страхова компанія також може відшкодувати її, якщо це передбачено законодавством тієї країни, де і було зафіксовано ДТП.
  4. Одна з головних переваг користування «Зеленою картою» - це вільне пересування між країнами, без прямої необхідності купувати додаткові страхові поліси відповідальності водія.

Документ діє на території більше, ніж 40 країн, які входять в міжнародну систему автострахування, і може пред’являтися представникам органів влади будь-якої з цих держав.

Як вираховується вартість «Зеленої карти»?

Повна вартість цього страхового поліса для водіїв, які планують виїхати за кордон, нараховується на основі кількох чинників:

  • типу транспортного засобу;
  • запланованого терміну перебування за межами України – чим він триваліший, тим дорожчим буде сам поліс;
  • складеного маршруту поїздки.

Придбати «Зелену карту» для свого авто швидко та легко можна онлайн на сайті. Подавши всю інформацію про авто та власні персональні дані, Ви зможете отримати пропозиції по вартості поліса, обрати потрібний варіант та сплатити його, не виходячи з дому у будь-якій точці України.

Після внесення оплати договір страхування підписується онлайн, І Вам на номер телефону чи адресу електронної пошти прийде документ в електронному варіанті, що дуже спрощує його подальше використання.

Додаткові переваги «Зеленої карти»

Що важливо, поліс «Зелена картка» оформлюється не на конкретного водія, а на сам автомобіль. Він буде дійсним для всіх осіб, які керуватимуть транспортним засобом на законних підставах.

Оформивши, окрім страхового поліса, ще й консьєрж-сервіс, Ви зможете розраховувати на безплатну техпідтримку рідною мовою на випадок НП за кордоном 24/7, без вихідних та свят. Консультанти гарячої лінії допоможуть Вам зорієнтуватися з викликом екстрених служб, якщо це необхідно, дадуть поради щодо усунення технічної несправності авто, підшукають найближчі СТО, готелі, АЗС, та передадуть всю необхідну інформацію страховій компанії. Варто відзначити, що послуга консьєрж-сервісу має інформаційно-організаційний характер, всі зв’язані з нею подальші витрати бере на себе сам страхувальник.

Похожие публикации


Наверх