онлайн казино Украины

Якою буде ціна поклейки шпалер: основні статті

Вартість наклеювання шпалер буде цікава тим, хто планує робити ремонт та немає часу або бажання займатись цим самостійно. Прайси будівельників можуть суттєво відрізнятись, але що ж на них впливає? Є чимало факторів, від яких залежить ціна поклейки обоїв, причому площа стін не єдиний параметр.

Середня ціна на ринку


Будівельних бригад, які пропонують послуги з наклеювання шпалер дуже багато, тому ціна буде варіюватись у незначних межах, адже працюють спеціалісти приблизного однакового рівня кваліфікації, плюс використовуються такі ж матеріали. Технологія може відрізнятися для різних типів шпалер, але в цілому вона схожа.
Тому на ринку надання подібних послуг не варто розраховувати на величезні знижки чи на те, що будуть проводитись акції. Єдиний випадок, коли можна отримати нижчу ціну – це замовлення комплексної послуги ремонту з включенням наклеювання шпалер.
Якщо бачити значно нижчу ціну, то не поспішайте, адже є ризик, що це початківець або ж людина, що надає відверто неякісні послуги.

Площа та особливості матеріалу


Отже, про площу стін варто поговорити трохи детальніше. Вартість наклеювання шпалер вказується в квадратних метрах, тобто чим більше у вас кімната, тим дорожче вийде. Але при цьому вартість за приміщення в 20 кв.м не буде в 2 рази більша ніж поклейка тому, де 40 квадратів, зазвичай для більших площ майстри надають знижки.
Наступний момент – особливості матеріалу. Дорожче обійдуться шпалери:
- з малюнками, які потрібно суміщати. На те, щоб їх наклеїти доведеться витратити більше часу;
- з незвичних матеріалів, для яких дещо відрізняється технологія;
- дорогі. Чим вища вартість матеріалів, тим ризиковіше майстрам з ним працювати, відповідно не всі на це погоджуються. Ті хто готові це знають, і просять вищу оплату праці.
Зазвичай в прайсі вказується мінімальна ціна і вказується «від», тобто варто заздалегідь уточнювати вартість, якщо ваші шпалери дещо відмінні від звичних. В будь-якому разі про це потрібно попереджати.

Додаткові послуги


На вартість буде впливати об’єм та необхідність надання додаткових послуг. Ними зазвичай є видалення старих шпалер чи фарби. Крім того, може знадобитись штукатурка та інші підготовчі роботи. Врахуйте, що всі дії, що виходять за межі послуги наклеювання шпалер, доведеться оплачувати додатково. Розцінки варто дізнатись заздалегідь, щоб потім не було несподіванок. Ще краще, укласти договір, в якому буде прописані всі роботи та їх вартість.

  • 0
Добавлено: 18-04-2023, 12:17
0
492

Похожие публикации


Наверх