онлайн казино Украины

Чернігів: Дешевшає вторинне житло та нові однокімнатні квартири

Чернігів: Дешевшає вторинне житло та нові однокімнатні квартириУ Чернігові відбулися незначні зміни на ринку нерухомості. У жовтні почали дешевшати однокімнатні квартири в новобудовах та подешевшало вторинне житло.

Про це "Високому Валу" повідомила директор чернігівського "Агентства нерухомості №1" Людмила Новосьолова.

Тенденції і ціни у середньому виглядають так.

Оренда: найбільший попит на найдешевше житло

У жовтні середня вартість оренди 1-кімнатної квартири в Чернігові збереглася на рівні вересня, і становила 900 гривень/місяць.

За даними агентства, у жовтні середня вартість оренди 2-кімнатної квартири збереглася на рівні вересня й становила 1,2 тис. гривень/місяць.

Вартість оренди 3-кімнатної квартири також не змінилася й становила 1,3 тис. гривень/місяць.

У нових будинках вартість оренди комфортабельних квартир з елітними меблями, домашньою й відео- аудіотехнікою досягає 3,5-8 тис. гривень/місяць.

Однак мало затребувані квартири, вартість оренди яких становить більш як 3 тис. гривень/місяць.

У жовтні власники квартир, що надають своє житло в оренду, як і раніше, вимагали від орендарів повної оплати житлово-комунальних послуг.

Нагадаємо, середня вартість оренди 1-кімнатної квартири в Чернігові зберігається незмінною із квітня 2012 року.

Раніше середня вартість оренди 1-кімнатної квартири в Чернігові не мінялася з жовтня 2010 року.

Подешевшали однокімнатні квартири в дальніх районах

У жовтні на первинному ринку нерухомості Чернігова – новозбудоване житло - середня ціна на 1-кімнатні квартири в середньому зменшилася порівняно з вереснем на 15% або 79 доларів за кв. м, і становить 444 долара за кв. м.

Це пов'язано з будівництвом житла у віддаленому мікрорайоні "Шестянка", біля цегельного заводу.

Але в мікрорайонах "Масани" і "Єськова" ціна може досягати 625 доларів за кв. м, а в мікрорайоні "5 кутів" і ближче до центра - до 700 доларів за кв. м.

За даними агентства, середня ціна на 2-кімнатні квартири на первинному ринку в жовтні не змінилася, і становить 700 доларів/кв. м.

Середня ціна на 3-кімнатні квартири залишилася без змін, і становить 625 доларів/кв. м.

Нагадаємо, ціна на 1-кімнатні квартири на первинному ринку нерухомості Чернігова зберігалася незмінною з лютого 2011 року.

Плавне подешевшання вторинного житла

У жовтні на вторинному ринку нерухомості Чернігова середня ціна на 1-кімнатні квартири зменшилася порівняно з вереснем на 3% або 21 долар, і становить 650 доларів/кв. м.

За даними "Агентства нерухомості №1", вартість 1-кімнатних квартир у будинках старої побудови ("хрущовках") у жовтні зменшилася порівняно з вереснем на 3% або 22 долара до 710 доларів/кв. м.

Ціни на 2-кімнатні квартири поліпшеного планування в жовтні також зменшилася на 3% або 22 долара, і становить 688 доларів/кв. м.

Вартість 2-кімнатних квартир в "хрущовках" знизилася порівняно з вереснем на 3% або 19 доларів, і становить 589 доларів/кв. м.

Ціна 3-кімнатних квартир поліпшеного планування в жовтні також зменшилася на 3% або 19 доларів, і становить 590 доларів/кв. м.

Вартість 3-кімнатних квартир в "хрущовках" знизилася порівняно з вереснем на 3% або 17 доларів, і становить 528 доларів/кв. м.

Нагадаємо, у вересні на вторинному ринку нерухомості Чернігова середня ціна на 1-кімнатні квартири збереглася на рівні червня, і становить 671 долар/кв. м.

Добавлено: 22-11-2012, 10:57
0
0

Похожие публикации


Наверх