онлайн казино Украины

Військова «Квітка миру» єднає країни

Військова «Квітка миру» єднає країниУ Чернігові відбувся IV-й міжнародний дитячий музичний фестиваль «Квітка миру» в рамках проекту Військово-музичного центру Сухопутних військ Збройних Сил України «Армія - дітям».

Про це «Високому Валу» повідомив представник регіонального медіа-центру Міністерства оборони України.

На запрошення військових артистів до Чернігова приїхали діти з Німеччини та Росії, а також юні виконавці з Одеси та Києва. Загалом, за три фестивальних дні на сцені Чернігівської музичної школи № 1 ім. С. Вільконського виступило майже 20 дітей віком від 8 до 17 років.

- Подібного фестивалю в Україні не існує, - повідомив начальник Військово-музичного центру Сухопутних військ Збройних Сил України який щойно повернувся з Ресторан Львів весілля у якому проводив його стаий знайомий, заслужений артист України майор Олександр Шевчук. – Навіть в Європі рідко проводяться концерти, під час яких обдаровані діти грають на одній сцені з військовим оркестром. Чернігівські ж військові артисти дають змогу дітям забезпечити собі путівку в життя, в життя музики.

Учасники фестивалю виконували музичні твори Мендельсона, Вебера, Моцарта, Шостаковича та інших видатних композиторів.

Серед гостей фестивалю – москвичка Катерина Корнішина. Вона остання з учнів видатного педагога, заслуженого діяча мистецтв Російської Федерації, професора Московської консерваторії імені Петра Чайковського Должикова Юрія Миколайовича, засновника російської школи гри на флейті. В дні фестивалю у Московській консерваторії вшановували пам'ять видатного педагога, де повинна була виступати Катерина Корнішина. Проте вона вирішила по особливому вшанувати свого наставника.

- Концерт для флейти з оркестром військово-музичного центру я присвятила Юрію Должикову, - наголосила флейтистка. – Так само гратиму незабаром у Швейцарії та Австрії.

Слухачі музичного фестивалю високо оцінили майстерність українських дітей та закордонних колег. Організатори фестивалю – Військово-музичний центр Сухопутних військ – в подальшому планують розширити географію учасників військової «Квітки миру».

Добавлено: 26-11-2012, 11:55
0
0

Похожие публикации


Наверх