онлайн казино Украины

«Чернігів стародавній» презентує нові наукові історичні видання. Анонс

«Чернігів стародавній» презентує нові наукові історичні видання. АнонсПрезентація книги Володимира Кривошеї «Українське козацтво в національній пам’яті. Чернігівський полк» та наукового збірника «Чернігівські старожитності» відбудеться 16 листопада о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стародавній» (в Борисоглібському соборі на Валу).

Автор наукового видання про українське козацтво – перший заступник директора Українського інституту національної пам’яті, доктор історичних наук, професор Володимир Володимирович Кривошея. Він відомий й авторитетний історик національного та міжнародного рівня, дослідник генеалогії української козацької старшини.

У монографії, яка видана в двох томах (разом – 1000 сторінок!), на основі вітчизняних, у тому числі й чернігівських, та зарубіжних архівних документів зібрана цікава інформація про старшинські та козацькі родини Чернігівського полку 17-18 століть, а також історія населених пунктів того часу.

Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів стародавній» та Центр пам’яткознавства Національної академії наук України і Українського товариства охорони пам’яток історії та культури представлять науковий збірник «Чернігівські старожитності». Дві установи поєднує багато спільного, зокрема в пам’яткоохоронній, музеєзнавчій та науковій діяльностях. Тож недаремно ще у 2009 році укладена угода про співробітництво. А в липні 2012 року генеральний директор заповідника Андрій Курданов та директор Центру Національної академії наук Олена Титова підписали установчий договір про видання наукового збірника «Чернігівські старожитності». Він підготовлений на основі статей, написаних до 975-річчя першої літописної згадки про Спасо-Преображенський собор.

Захід планується розпочати об 11.40 в приміщенні Колегіуму з ознайомлення із новими оригінальними реставрованими експонатами, які подаровані мешканцями обласного центру та Чернігівською митницею (грамофон, патефон, годинник німецького майстра Густава Беккера). Вони у цей день наповнять своїм неповторним звучанням виставку «Чернігів і чернігівці 100 років тому».

Добавлено: 15-11-2012, 10:24
0
0

Похожие публикации


Наверх