онлайн казино Украины

Від фіскального органу до сервісного

Від фіскального органу до сервісногоНа те, як ми налагодимо взаємодію з платниками податків у місті, будуть залежати надходження до бюджетів, для цього у міських податківців є потенціал, сили, а головне — бажання працювати у напрямку покращення податкового сервісу.

Повідомляє представник державної податкової у місті Чернігові Ірина Берегова.

Від фіскального органу до сервісного обслуговування платників податків, така тема була прес-конференції, яка пройшла з начальником ДПІ у м. Чернігові ДПС Федором Уляненком.

- Міські податківці створюють усі умови для взаємовигідної співпраці з платниками податків. одаткова служба реформується з фіскального органу у сервісну. Поняття «сервіс» це передусім якість, зручність, швидкість, доступність, комфортність для платників і, звичайно, відкритість перед ними. І від цього будуть залежати надходження до бюджетів, а бізнес отримає можливість безперешкодно розвиватися, - почав свій виступ податківець.

У ДПІ у м. Чернігові ДПС відкрився сервісний центр з обслуговування платників податків. Створення умов для малого та середнього бізнесу це один з основних пріоритетів економічного розвитку міста. Нині відбувається перехід відомства від фіскальних методів роботи до створення структури для якісного обслуговування платників.

Забезпечення умов для виконання вимог податкового законодавства платниками податків з початку 2012 р. до Державного бюджету мобілізовано 381,4 млн.грн., у т.ч. до загального фонду – 372,7 млн.грн.

По бюджетоформуючих платежах загального фонду Державного бюджету надійшло, у т.ч.:

по податку на прибуток 103,8 млн.грн., по податку на додану вартість 243,5 млн.грн., по збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ 11,5 млн.грн.

Місцевий бюджет виконаний на 108,4 відс., надійшло 409,1 млн.грн. Податок на доходи фізичних осіб становить 71,6 відс. цієї суми.

Приріст до відповідного періоду 2011 року по загальному фонду Державного бюджету склав 21,9 млн.грн., до місцевого бюджету – 72,8 млн.грн.

У вересні 2012 року до Державного бюджету зібрано 28,4 млн.грн., у т.ч. до загального фонду 27,5 млн.грн. Доведені показники по загальному фонду державного бюджету виконані на 109,7 відс., додатково надійшло 2,4 млн.грн. Завдання по податку на прибуток та податку на додану вартість виконано на 101,2 та 113,5 відс. відповідно.

До Місцевого бюджету надійшло 44,3 млн.грн., що забезпечило виконання доведених завдань на 107,5 відс. (+3,1 млн.грн.), приріст до минулорічних показників склав 6,5 млн.грн.

Індикатором успішності такої роботи вважається підвищення рівня добровільної сплати податків, максимальне виведення доходів з «тіні» у легальний сектор економіки, а також стабільне надходження платежів до бюджетів усіх рівнів.

Серед нововведень податкового сервісу, які вже запроваджено, — скорочення процедури реєстрації платників ПДВ до шести робочих днів, а також до п’яти днів — термінів видачі довідок про відсутність податкової заборгованості, декларування валютних цінностей, зарубіжної власності резидентів України та ін.

Створено новий антикорупційний проект — «Пульс податкової». Це гаряча телефонна лінія, за номером якої можуть телефонувати небайдужі громадяни і повідомляти про неправомірні дії з боку працівників податкової служби. Працює лінія цілодобово: з 8:30 до 19:30 — оператори, а у неробочий час — інтерактивний автовідповідач. Кожен, хто телефонує, гарантовано отримує зворотній зв’язок з інформацією про заходи, вжиті за наслідками поданого сигналу. Електронний податковий сервіс «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера» розміщено на головній сторінці офіційного веб-порталу ДПС України (www.sts.gov.uа). Для зручності при ДПІ у м. Чернігові ДПС діє Центр видачі безкоштовних сертифікаційних електронних ключів.

Працюють співробітники сектору кожен день з 9-00 до 19-30, у п’ятницю до 18-15, за адресою: вул. Кирпоноса, 28, кім. №14, телефон за довідками 774927.

Добавлено: 18-10-2012, 10:43
0
0

Похожие публикации


Наверх