онлайн казино Украины

Окрадені будинки в ОСББ не підуть без відшкодування зносу

Окрадені будинки в ОСББ не підуть без відшкодування зносу Хто прихопив наші гроші, які ми сплатили за послуги житлово-комунальному господарству?

Таким питанням задавалися учасники круглого столу з проблем ЖКГ, що відбувся у Чернігові 9 жовтня.

Зокрема, своїм досвідом виживання у "вільному плаванні" поділився голова кооперативного будинку Василь Баран, який свого часу хотів відмовитися від своєї почесної місії через жахливий стан будинку, який довелося взяти під свою опіку.



- Я жахнувся і подумав, навіщо воно мені треба, але люди вмовили. Минуло три роки і наше підприємство працює краще за усі комунальні ЖЕКи, - сказав Василь Баран.

За словами пана Василя, влада ставиться до кооперативних ЖЕКів вкрай негативно лише тому, що чиновників відігнали від корита і вони не мають можливості "освоювати" ті кошти, які мешканці будинків сплачують за комунальні послуги і квартплату. На його думку, мешканці комунальних будинків абсолютно не володіють інформацією про витрати на ремонти, а збитки комунальних підприємств у кожному випадку сягають мільйонів.

- Під час зустрічі з міським головою Олександр Соколов поніс нісенітницю. У відповідь я йому порадив зняти свою кандидатуру з балотування до Верховної Ради, - сказав він.

На думку Василя Барана, держава повинна створити фонд підтримки мешканців багатоповерхових будинків, який повинен компенсувати зношеність комунікацій, мереж і систем, а також амортизацію самого будинку. Лише після цього є можливим перехід оформлення мешканців будинку в ОСББ.

- Я бачу гроші, ми створюємо ОСББ і контролюємо витрати. Інакше не буде. А якщо раптом у будинку зникає гаряча вода чи тепло? Я піду по квартирах і проситиму 200 гривень замість 100 гривень? Мені відмовлять і будуть праві, - каже василь Баран.

На його думку, доки така державна програма не буде прийнята, ОСББ будуть приречені.

Добавлено: 12-10-2012, 11:56
0
0

Похожие публикации


Наверх