онлайн казино Украины

Скандальна сесія міської ради

Скандальна сесія міської радиЧергова сесія міської ради знову неспокійна.

Ще до початку біля входу зібралися жителі гуртожитків міста, що борються за право приватизувати житло.

Серед мітингуючих і жителі будинку по вулиці Полуботка, 120. Другий під’їзд якого, за словами жителів, незаконно зробили гуртожитком. Вони не можуть приватизувати свої квартири, що отримали наприкінці 80-х років.

Основний аргумент – вони отримували квартири, а не кімнати в гуртожитках. Жителі пройшли судову тяганину, але позитивного рішення так і не отримали.

До міської ради прийшли за допомогою і вимогами до мера вислухати їх і зарадити проблемі.

Основний аргумент – доручення Президента. Але грошей, за які потрібно викупити житлову площу у міста нема. Безкоштовно власник не погоджується передати.

Проте питання приватизації такого житла у порядку денному не було.

Жителі написали заяви, щоб бути присутніми у залі засідання під час сесії міської ради.

Але вперше прохання 11 жителів міста бути присутніми у сесійній залі відхилили депутатським голосування. Депутати дозволили бути присутньою лише одній жінці. Такі дії депутатів викликали протести у депутатів-бютівців. Що лобіюють житлове питання жителів гуртожитків. Але рішення все ж не змінили.

До початку сесії мер Олександр Соколов зустрівся з жителями і пообіцяв, що проблему вирішуватимуть. Але люди, що пройшли суди і вже не перший рік намагаються відстояти власне житло, обіцянкам більше не вірять.

У коридорах міської ради зав’язалася словесна перепалка між представниками різних політичних партій. Напередодні виборів вони активно поливають одне одного брудом і звинувачують у бездіяльності і віддаленості від народу.

Така ж перепалка панувала і в сесійній залі. Депутат Верховної Ради Валерій Дубіль просив мера проголосувати за присутність людей в залі. Але опонував йому інший нардеп Сергій Андрос. Вони, як особи недоторкані, з’ясували позиції і сесія перейшла у звичайне русло.

Олександр Соколов також пояснив, що питанням займатимуться і вирішуватимуть згідно доручення Президента.

Незадоволені таким ставленням депутатів жителі гуртожитків продовжували стояти біля стін міської ради. А потому розійшлися. Вони знову стали інструментом апелювання напередодні виборів. Але вибори закінчаться. Питання, чи збережуть вони своє майно, залишиться з ними і після передвиборчих обіцянок і скандалів. А людей хвилює лише власне житло. Де вони зможуть жити самі і виховувати своїх дітей та внуків.

Добавлено: 1-10-2012, 12:24
0
0

Похожие публикации


Наверх