онлайн казино Украины

Хто шукає, той завжди знайде… інтим на роботі

Хто шукає, той завжди знайде… інтим на роботі- Шукаю роботу. На співбесіду тепер ходжу тільки з братом, - розповідає знайома. - Був неприємний випадок. Прийшла влаштовуватися секретарем, а мене зустрічає напівоголений чоловік. Каже, мовляв, нам сидіти в одному кабінеті, а я така гарненька.

Запропонував він мені, крім прямих моїх обов'язків, надавати і інтим-послуги. Сказав, що згоден платити по сто, двісті і навіть чотириста гривень. Бігла я звідти стрімголов.

Чутки про те, як влаштовуються в секретарі, в армію, в держслужби і навіть в продавці на ринок, ходять самі дивні. А може, це всього лише чутки? Або така своєрідна відмазка - не взяли на роботу, адже я відмовилася від інтиму з начальством.

Вирішили дізнатися. А разом з тим і визначити, куди без зв'язків і знайомств можуть влаштуватися дві дівчини з вищою освітою? В однієї за плечима факультет філології та журналістики, в іншої - факультет соціальної роботи. Вирішили охопити різні вакансії - від обласної адміністрації до ринку.

Одягаємося жваво: короткі спідниці, глибокі декольте, каблуки - символи нашої свободи, емансипації та сексуальної революції.

1. Хочемо на держслужбу

Облдержадміністрація (сірий будинок на Червоній площі). У відділ кадрів охоронець не впустив. Запропонував поспілкуватися по внутрішньому телефону.

- Вільних вакансій немає, - розповів заступник начальника відділу кадрів Андрій Лобачов. - До нас можна влаштуватися тільки на конкурсній основі. Щоб дізнатися про конкурс, дивіться регіональне телебачення. Зараз в наявності «закриті» вакансії, тобто посади, які незабаром звільняться.

Знаходить шість вакансій на офіційному сайті ОДА: начальник та головний спеціаліст відділу фінансового забезпечення, начальник відділу роботи зі зверненнями громадян, головні фахівці організаційного відділу, відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи та відділу інформаційно-технічного забезпечення. Передзвонюємо ще раз: «Ці вакансії ще не зайняті?»

- Ви можете подати свою кандидатуру, коли буде оголошено конкурс. Зараз конкурсу на вільні вакансії ще немає. Чим вища посада, на яку ви претендуєте, тим більшим повинен бути стаж роботи, - говорить Андрій Миколайович.

Словом, бачить око, та зуб не йме. Ех, не пропустити б конкурс! А тим часом йдемо до Чернігівської міськради.

У відділ кадрів пустили. Правда, наш зовнішній вигляд його співробітників обурив:

- Ви як до міськради з'явилися? Живіт увесь видно. Немає у нас вакансій!

- А вакансій немає через нашого зовнішнього вигляду або немає взагалі?

- І те, й інше, - трохи пом'якшуються співробітники. - Юриста ми тільки взяли, а філологи нам не потрібні. Читайте регіональну пресу, там дізнаєтесь, коли з'являться вакансії. І коли наступного разу надумаєте прийти до міськради, подумайте про свій зовнішній вигляд.

2. Дівчата фабричні

Найвідоміше підприємство Чернігова - пивзавод. Туди і йдемо. Потрапити до відділу кадрів складно, прям, як в облдержадміністрації. Грізний охоронець показує на внутрішній телефон і диктує номер. Дзвонимо. Розповідають, що можуть запропонувати лише посаду підсобного працівника. Обов'язок - клеїти стікери на пляшки. У середньому ціна одного стікера - дві копійки. «Чекайте дзвінка», - пообіцяли нам.

У понеділок телефон мовчав. Подзвонили у вівторок. Домовилися про зустріч. Стрімголов знову помчали на пивзавод. Дванадцять раз набираємо номер внутрішнього телефону. Ніхто нас не чекає. Дізнаємося, що працівники підприємства не потрібні. Можете в підсобні працівники в «Десну АС» піти (підприємство, яке обслуговує пивзавод).

3. Так, може, в торгівлю?

- Вантажником підете?-Запитує жінка-охоронець у магазині «Еко-Маркет», скептично оглядаючи висоту наших підборів і довжину спідниць. - Хорошу роботу потрібно шукати через знайомих. - Вчить вона.

У відділі кадрів нам пропонують роботу продавця за 1200 гривень в місяць і касира за 1650.

Фірма «Конкорд» займається побутовою хімією.

- Ви хочете заробляти 8000 в місяць? - Дивується офіс-ведучий промоутер фірми Тетяна Кривда. - Для цього вам доведеться дуже добре працювати.

Пропонують посади кур'єра, дистриб'ютора, торгового представника і експедитора. Працювати можна як по трудовій книжці, так і за трудовим договором. Зарплата - 600-700 гривень за тиждень. Робочі - шість днів на тиждень. Але спочатку два тижні стажування, за які платять 600 гривень. Від претендента на роботу не потрібно ні вищої освіти, ні досвіду роботи. Головне - бажання працювати і повноліття.

4. Ех, погуляю!

На Центральному ринку нічний клуб «Ангкор».

- Потрібен менеджер. Дівчина, до 25 років, без шкідливих звичок, бажано з вищою освітою, - повідомляють телефоном. - Зарплата - орієнтовно 1700 гривень.

- А інтим-послуги входять в обов'язки?

- Ні, робочий день з 8.30 до 17.00

5. Я б в кондуктори пішов, хай мене навчать

Комунальне підприємство «Чернігівське тролейбусне управління» запропонувало роботу кондуктора.

- Скільки ви будете отримувати, не можу сказати і приблизно, йде відсоток від виручки, - розповіли у відділі кадрів.

Ось і весь інтим. Іди, працюй.

На Центральному ринку роботу можна знайти постійно. Продавцю обіцяють 1300-1700 гривень. Можна і вантажником на «мінімалку» прилаштуватися.

Чи легко знайти роботу?

Андрій Подорван, начальник управління з питань внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю Чернігівської обласної адміністрації:

- Якщо є бажання, то буде й робота. Я сам з 20 років працюю. Починав вчителем англійської мови в Кіенской школі (Чернігівський район). Паралельно закінчував університет. Потім був директором школи в Довжику (Чернігівський район). Так поступово добрався і до районного відділу освіти. І ось результат: мені тридцять один рік і я начальник управління.

Юлія Кравчук, продавець:

- Ще на третьому курсі народила дитину. Навчання не закінчила, важко було з донькою ще й вчитися - допомогти нікому. А коли Яні виповнилося два з половиною, вирішила йти працювати. Роботу продавцем в меблевому магазині знайшла без проблем. Сама, без будь-яких знайомств і блату.

Олег Коліушко, тимчасово безробітний:

- Майже місяць шукаю роботу. У мене вища технічна освіта. Після закінчення навчання дуже потрібні були гроші, почав їздити до Києва на будівництво. Потім знайомий забрав у Москву. Дванадцять років пропрацював на будівництвах. Зірвав спину. Вирішив знайти більш-менш спокійну і сидячу роботу. Скрізь вимагають досвід. Його у мене немає. Думаю, що скоро доведеться знову їхати до Києва чи до Москви - гроші закінчуються.

Віктор Бродченко, менеджер ПП «Витязь»:

- Я хотів нормальну роботу-я її знайшов. Працюю в Києві, на вихідні приїжджаю додому. Сам. Просто потрібно не лінуватися. Я це місце роботи кілька місяців шукав. Чи не гортаючи газети з оголошеннями, а обходячи одне підприємство за іншим. Результат помітний.

Віта Степаненко, тимчасово безробітна:

- Хотіла влаштуватися продавцем в «Світ чаю». На співбесіду потрапила до молодого

і симпатичного чоловікаі. Він все намагався з'ясувати, чи є у мене хлопець. Коли дізнався, що живу цивільним шлюбом, пообіцяв передзвонити. Дзвінка чекаю до сих пір.

Без трудової

Без трудової книжки можна влаштуватися на роботу промоутером. Промоутер-це людина, яка просуває, рекламує продукт, торгову марку.

Промоутер стоїть на вулиці і роздає рекламні листівки. Ще він може проводити дегустації, наприклад, чаю - стоїть на вулиці або в приміщенні, пригощає всіх бажаючих.

За таку роботу, як правило, платять 12-15 гривень за годину. Працювати в основному по чотири години на день. Акція може бути короткою (від одного до декількох днів) і довгою (до декількох місяців). Якщо акція довга, працюєш 2-3 рази в тиждень (в основному у вихідні).

Зарплату отримуєш через тиждень (місяць) після закінчення акції.

Мінус - акції в нашому місті проходять не кожен день. Компанія, яка проводить акцію, може вимагати, щоб промоутери були певного віку, статі, зросту.

Можна влаштуватися поширювати листівки на весь день - наприклад, з 7.30 до 16.00 або з 8 до 18.00, один вихідний (наприклад, неділя або понеділок). Тоді зарплату виплачують щодня - 110-150 гривень в день. На таку роботу не хочуть брати на 2-3 дня. Мінімум на три місяці або навіть на рік.

Влаштуватися без трудової книжки можна продавцем «пополняшек» (поповнення мобільного зв'язку). Сидиш з ранку до вечора за пластиковим столиком десь в людному місці, в дощ і в сонце. Зарплата залежить від кількості продажів. Продавці «пополняшек» кажуть, що в хорошому людному місці можна заробити 150-200 гривень на день, 50-60 гривень - в малолюдному. Зарплату отримуєш раз в день, на тиждень - як домовитесь. Кого можуть не «захотіти» - студентів в кінці літа.

Ще варіанти: взяти участь у мітингу за щось чи проти - це коштує 50 гривень. За постояти в наметі, роздаючи газети, обіцяють 2500 гривень на місяць.

Потрібні водії, слюсарі та швачки

- Станом на перше серпня, зареєстровано 3906 безробітних. Рік тому було 3200, - розповідає Олександр Зевченко, директор Чернігівського міського центру зайнятості.

- З початку року до центру зайнятості надійшли заявки від 2000 роботодавців на 3900 вакансій, але нині актуальні 605. Найгостріша потреба міста - лікарі. У нас є понад 30 вакансій для медиків різних спеціалізацій. Потрібні близько 30 водіїв категорії «Д», для автопідприємств, які займаються перевезенням пасажирів. До речі, тих, у кого вже відкриті категорії «В» і «С», центр зайнятості направляє на навчання на категорію «Д» за рахунок коштів фонду «загальнообов'язкового державного соціального страхування на віпадок Безробіття».

Зараз наш центр формує групу для навчання професії водій тролейбуса. Термін навчання - шість місяців. В цей період навчаються отримують допомогу, як безробітні. Працевлаштування гарантовано, - каже Олександр Олександрович.

Потрібні в Чернігівське тролейбусне управління та кондуктори. Дуже потрібні на СТО слюсарі з ремонту автомобілів - 15 вакансій. Претендент повинен не тільки вміти працювати на сучасному обладнанні, а й мати досвід роботи з ремонту та обслуговування іномарок.

Є 15 робочих місць для електриків. Потрібні швачки на торгово-виробничу фірму «Сіверянка», на ПрАТ «ТК-Стиль» і швейну фабрику «Елегант».

Сьогодні б разом відпочили, а завтра ...

- Вам секретар потрібен?

- Як вас звуть?

- Вікторія, 23 роки, освіта вища.

- Угу. Ріст який?

- Метр сімдесят чотири. А у вас що, стелі занизькі? Боїтеся, що не поміщусь?

- Хм, я вам передзвоню. Призначу день співбесіди.

Ми наполегливо продовжували шукати інтим. І знайшли!

О 18.00 - телефонний дзвінок.

- Вікторія, завтра терміново потрібно виходити на роботу. Могли б ми зустрітися сьогодні через годинку? У мене кілька претенденток на посаду секретаря, сьогодні потрібно вибрати. - Каже мій потенційний роботодавець, який представився Леонідом Миколайовичем.

Домовилися зустрітися в ресторані.

Чи не спізнююся - на роботу все-таки. Леонід Миколайович теж на місці. Він схожий на Шрека (герой сучасного мультфільму): повненький і лисуватий чоловік років сорока п'яти. Одягнений в світлу сорочку вільного покрою і льняні штани.

Роботодавець замовляє дві кави. Розпитує про мене: чим займалася, як опинилася без роботи, де живу. Обіцяє зарплату у дві тисячі гривень.

- Заміжня? - Питає.

- Ні.

- Цивільний шлюб?

- Ні. А що у вас за фірма, що буде входити в мої обов'язки?

- Я займаюся вантажними перевезеннями. Вам потрібно буде забезпечувати повноцінну роботу начальника, тобто мою.

- Що це означає? Кава вам приносити? Це без проблем.

- Не тільки кава. У мене має бути завжди гарний настрій.

- Я не розумію, про що ви. Як мені вам його піднімати?

- Я нормальний чоловік. За роботою мені ніколи займатися особистим життям.

- Ви натякаєте на щось більше, ніж робочі стосунки?

- Можна сказати і так. Я пропоную взаємовигідне співробітництво, я ж вас не заміж кличу. Сьогодні б разом відпочили. А завтра - на роботу.

- Мені треба подумати, - відповідаю і віддаляюся.

- Претенденток багато, - кидає мені вслід Леонід Миколайович.

Судячи по замовленої чашечці кави - жмот. Та й що це за плата, дві тисячі, якщо працювати потрібно «на дві ставки»?

Добавлено: 6-08-2012, 12:41
0
0

Похожие публикации


Наверх