онлайн казино Украины

Комунізм! Маркет без грошей в Чернігові

Комунізм! Маркет без грошей в ЧерніговіНа Алеї Героїв біля фонтанів запрацював справжній «вільний ринок». Щоб купити щось у ньому не треба платити грошей.

Достатньо лише принести щось і з речей і лишити, а тоді вже до схочу обирати, що тобі сподобається.

«Ти мені, я тобі» - такий принцип роботи цього маркету.

Організований ініціативною групою «фрі маркет» працював у суботу з 12 до 16. 00.

Серед товарів фотоапарати (плівкові та цифрові), дикси, книги, одяг, принади для хенд-мейду та багато іншого. Кожен знайде щось для себе.

Організатори також принесли з собою їжу, якою ділилися з іншими. Годували і справжніх маргіналів – бомжів. Кажуть, що їжею треба ділитися, адже її у світі достатньо. Просто розподіл неправильний. У когось надміру багато і він її викидає. А хтось не має навіть мінімуму.

Речі розклали на траві. Під шум фонтану у тіні дерев – такий собі ярмарок. Але без піару кандидатів і вдаваної «українськості» людей у національному одязі, як то нині часто буває. Щирі посмішки й весела компанія. Приємно, коли молодь так проводить вільний час.

І у «маркеті» не непотрібні речі, які нікуди діти. Це те, що просто хочеш віддати або поділитися. Є ж буккросинг, так і речі не мають довго лишатися у власників.

У когось була частина гітари, ніби не потрібна річ. А виявляється, комусь вона конче необхідна, бо людина лагодить і збирає музичні інструменти. Надарували бабусі багато щоденників, а ти вже школу закінчив. Організатори «фрі маркету» знайшли вихід – обмін. І сміття менше. Від такого користь всім.

Якщо додати до цього обмін гарним настроєм – справжній рай. Натуральний обмін. Жодних грошей. Мрія і казка .

Добавлено: 1-08-2012, 11:37
0
0

Похожие публикации


Наверх