онлайн казино Украины

До 6 років ув’язнення. Подробиці обшуків у Чернігівській міській раді

Державне бюро розслідувань після проведених напередодні обшуків у приміщеннях Чернігівської міської ради оприлюднило подробиці справи щодо можливого зловживання службовим становищем з боку чернігівських чиновників.

Загалом ДБР провели низку обшуків у Чернігівській міській раді, Обласній державній адміністрації Чернігова та низці комерційних підприємств. Далі – короткий дайджест їхніх попередніх заяв

• Слідчі дії відбуваються у справі щодо махінації під час підготовки та проведення публічних закупівель послуг з ремонту доріг міського значення.

• Встановлено, що у 2021 році Управління житлово-комунального господарства Чернігівської міськради провело 4 тендери на проведення ремонтних робіт дорожнього покриття на суму понад 350 мільйонів гривень.

• За попередньою інформацією, під час аукціону посадовці створили штучні умови для перемоги визначеної компанії.

• Компанія-«переможець» замовляла неякісну асфальтобетонну суміш на місцевих заводах за штучно завищеними цінами, якими керують менеджери пов’язані з керівництвом Чернігівської міськради.

• Це призвело до проведення неякісного ремонту доріг і бюджетних втрат. Тривають експертизи, за результатами яких буде встановлена сума збитків завданих державі.

• Перевіряється причетність посадових осіб Чернігівської міськради та підпорядкованих їй підприємств, а також приватних товариств до вчинення кримінального правопорушення.

• Кримінальне провадження розпочато за ч. 2 ст. 364 КК України – зловживання владою та службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

• Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 6 років.

• Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, останнім часом у Чернігові – на комунальних підприємствах міської ради, у структурних підрозділах мерії та на приватних підприємствах правоохоронці провели кілька десятків обшуків.

Міський голова Чернігова Владислав Атрошенко називає це політичним тиском. Він розповів, що у грудні, після чергової серії обшуків він мав розмову з людиною, яка, за словами мера, уповноважена Офісом президента.

Під час розмови ця людина нібито пообіцяла припинити обшуки і закрити справу в обмін на те, або Атрошенко відмовився від політичного альянсу з мером Києва Віталієм Кличком та не виставляв кандидата від партії «Рідний дім» на проміжних виборах до Верховної ради на окрузі №206.

Імені свого співрозмовника міський голова Чернігова не назвав і заявив, що відкинув таку пропозицію.

  • 0
Добавлено: 29-01-2022, 08:06
0
413

Похожие публикации


Наверх