онлайн казино Украины

Слідчі зацікавилися асфальтним заводом, який пов’язують з Атрошенком

Державне бюро розслідувань (ДБР) підозрює посадовців Управління житлово-комунального господарства Чернігівської міськради та мера Чернігова у створенні неконкурентних умов для перемоги в тендерах на ремонт міських доріг для ТОВ «ШБУ-14» та КП «АТП-2528».

Про це, з посиланням на ухвалу Печерського районного суду Києва від 3 грудня, повідомило видання «Наші гроші».

За даними ДБР, після перемоги в 2015 році на виборах мера В’ячеслава Атрошенка в тендерах на ремонт доріг міста стали перемагати ТОВ «ШБУ-14» та комунальне «АТП-2528». Слідчі встановили, що угоди з цими підприємствами мали завищену вартість та невідповідну якість, а бюджетні кошти були виведені через підконтрольні фіктивні підприємства. Ця схема, на думку ДБР, відбувається під прикриттям поліції, прокуратури та СБУ.

Тількизпочатку 2021 року «ШБУ-14» та «АТП-2528» сталипереможцямичотирьохтендерівУправлінняЖКГЧернігівськоїміськрадизкапітального, середньоготадрібногоремонтудорігназагальнусуму 350 млнгрн.

Механізм вчинення кримінального правопорушення, на думку ДБР, полягає у створенні неконкурентних умов для перемоги у тендерах лише для підконтрольних ТОВ «ШБУ-14» та КП «АТП-2528», угоди з якими укладені по завищеним цінам.

Окрім цього, слідчі здобули інформацію, що «ШБУ-14» ремонтує дороги асфальтно-бетонною сумішшю, яку купує у ТОВ «Агротранс-Північ» та ТОВ «Чернігівагрошляхбуд».ДБР вважає, що якість цього асфальту низька, а ціна – завищена. На підтвердження цього слідчі посилаються на оперативну інформацію про порушення методики виготовлення суміші посадовцями «Агротранс-Північ». Конкретні порушення ДБР не назвало, але зазначило, що жоден «державний контролюючий орган за тривалий період часу не здійснював перевірку діяльності ТОВ «Агротранс-Північ», що вкотре свідчить про його безконтрольну діяльність».

Тому в суді ДБР клопотало про надання дозволу слідчим разом з інспекторами Держекоінспекції, Держслужбипраці та ДСНС для огляду нерухомості за адресою, по якій «Агротранс-Північ» декларує наявність у нього асфальтного заводу. Слідчі попросили також доступ до нормативно-правових актів щодо виготовлення асфальту та щодо дотримання вимог екологічного законодавства, з охорони праці, пожежної безпеки, тощо. Суд це клопотання задовольнив.

За даними судового реєстру, це перше і єдине звернення слідчих ДБР в рамках кримінального провадження 62021100010001013 від 13.10.2021 року. Воно відкрите за статтею про зловживання владою або службовим становищем.

Як зазначає видання «Наші гроші» ТОВ «Агротранс-північ»належить Сергію Шахрайчуку та його молодшому бізнес-партнеру Костянтину Д’якову. Шахрайчук був директором ТОВ «АВ Бізнесгруп», власницею якого вказана Тамара Атрошенко – мати мера Чернігова Владислава Атрошенка.«АВ Бізнесгруп» є співзасновником ТОВ «Ріел Ко», бенефіціаром якого вказаний сам Атрошенко.

Шахрайчук раніше був директором ТОВ «Десна-ФК», яке нині називається ТОВ «Краун Роялті» і належить Костянтину Будьонному. Він офіційний власник ТОВ «ШБУ №14».

За даними «Прозорро», з жовтня 2017 року «ШБУ №14» отримало замовлень на 2,20 млрд грн. «Агротранс-північ» з липня 2016 уклало угод в сфері держзакупівель на 84,33 млн грн. За цей час ТОВ «Чернігівагрошляхбуд» отримало замовлень на 49,Ж26 млн грн. Засновниками цієї фірми є Олександр Сурков та Антон Варавва. Колишній президент корпорації «Укрбуд» Максим Микитась називав реальним власником цієї фірми Владислава Атрошенка, який контролював її через Олександра Суркова.

  • 0
Добавлено: 10-12-2021, 06:32
0
616

Похожие публикации


Наверх