онлайн казино Украины

Урбан-парк у Чернігові. Де він з’явиться і коли буде збудований

Депутати Чернігівської міської ради передали ділянку землі у Горсаду для будівництва там урбан-парку – спортивного комплексу з кількома об’єктами для тих. Хто любить активний відпочинок.

Земельне питання
За словами начальника управління спорту Чернігівської міської ради, Андрія Дериземлі, землю потрібно було передати управлінню капітального будівництва Чернігівської ОДА у тимчасове користування, щоб на проєкт можна було отримати кошти з державного бюджету.

– Мова йде про 70–80 мільйонів. Проєкт уже замовлено, ми спільно визначили локацію під цю спортивну території. А тепер даємо змогу державі побудувати, – пояснив він необхідність ухвалення такого рішення. І додав, що Чернігів наразі єдиний обласний центр, який ще не надав заявку, тож існують ризики, що кошти на реалізацію проєкту будуть виділені якомусь іншому місту.

Секретар міської ради Олександр Ломако також заспокоїв колег-депутатів щодо того, чи не завадить реалізація цього проєкту майбутній реконструкції усього Центрального парку культури та відпочинку.

– Ми переживали, щоб він не суперечив концепції реконструкції. Подивилися уважно: не суперечить і навпаки посилює її, – підтримав він винесене на сесію питання.

У результаті депутати підтримали рішення і дали дозвіл на розробку проєкту землеустрою, чим фактично дали старт початку підготовки до будівництва урбан-парку.

Де і коли буде урбан-парк
Мова йде про ділянку в районі перетину вулиць Савчука та 1-ї Кордівки (біля школи мистецтв та кафе «Мандарин»). Орієнтовна її площа – 4,5 гектари.

Планується, що він може з’явитися у 2023 році. Принаймні восени 2021-го, коли в рамках загальноукраїнської ініціативи відкривали такоий об’єкт у Києві, у Офісі президента, уточняли: у 2022 році подібні парки буде відкрито у Львові, Кропивницькому, Кривому Розі, Дніпрі, Харкові, Сумах, а у 2023-му заплановане їхнє відкриття у майже всіх обласних центрах.

Часу на будівництво потрібно не так багато. Наприклад, київський, хоча і у рекордні строки, але зробили усього за 2 місяці.

Що таке урбан-парк
Це відкрита територія, на якій просто неба розташовані різноманітні майданчики для заніть різними видами спорту та активними розвагами.

– На території Чернігівського міського парку культури та відпочинку, де будуть зібрані всі майданчики для вуличних культур – брейкданс, паркур, скейт і bmx парк, воркаут, для баскетболу та вуличних видів футболу, танців, з доріжками для бігу та столами для тенісу,– пояснила депутатка Чернігівської міської ради Олена Стрілець

Для прикладу, у Києві на території такого парку зробили скейт-парк, майданчик для вуличного баскетболу та футболу, локації для силових вправ, для паркуру, танців, для бігу (доріжка у лісовій зоні) та інші.

Всі локації обіцяють зробити безкоштовні для відвідування, а сам парк працюватиме в режимі 24/7.

  • 0
Добавлено: 28-01-2022, 08:14
0
299

Похожие публикации


Наверх