онлайн казино Украины

Зміни у призначенні субсидії: хто має право отримувати допомогу у Чернігові

Чергові зміни у порядку призначення субсидій. Місяць тому уряд пом‘якшив вимоги для її отримувачів. Тепер на допомогу від держави на оплату житлово-комунальних послуг можуть розраховувати і ті сім‘ї, які продали своє єдине житло і протягом 6 місяців придбали інше. Сума від такого продажу не враховуватиметься в сукупний дохід домогосподарства.

До цього часу прав на субсидію такі родини не мали. Повідомляє телеканал «Новий Чернігів».

Крім того, Кабмін розширив і перелік житла, які не враховують як друге при призначенні субсидії.

Як розказала директорка Департаменту соцполітики Ірина Марчук, якщо друге житло у члена домогосподарства отримане як спадщина або розташоване в сільській місцевості, в селищах міського типу, тому право на призначення субсидії дане господарство має.

Також зміни стосуються тих претендентів на субсидію, які мають транспортні засоби. В допомозі від держави не буде відмовлено, якщо будь-хто із членів домогосподарства має у власності саморобні транспортні засоби або мотоцикли, вартість яких не перевищує 4 розміри мінімальної заробітної плати.

В період карантину для регіонів з встановленим «червоним» рівнем епідеміологічної небезпеки розрахунок субсидії роблять з урахуванням збільшених на 50% соціальних нормативів. А саме: на світло, на воду, на водовідведення і на газ для приготування їжі.

При визначенні права на призначення житлової субсидії нині не враховуються і наявність другого житла отриманого дитиною-сиротою чи дитиною позбавленого батьківського піклування за рахунок державного чи міського бюджету.

Змінено і розмір заборгованості, при якій призначається субсидія. Раніше субсидія не призначалась за наявності заборгованості в розмірі 340 гривень, з 15 листопада суму збільшено вдвічі, тобто 680 гривень.

Варто зазначити, що у випадку заборгованості, субсидія автоматично не нараховується. Спершу потрібно сплатити борг або укласти договір реструктуризації, а потім повторно звернутися до органів соціального захисту.

На сьогодні у Чернігові 29,5 тисяч домогосподарств отримують субсидію. Щомісяця на виплати населенню міста спрямовують понад 50 мільйонів гривень коштів державної субвенції.

  • 0
Добавлено: 15-12-2021, 07:51
0
1 127

Похожие публикации


Наверх