онлайн казино Украины

Проїзд у Чернігові подоражчає: коли купувати квитки за новими тарифами

На позачерговому засіданні виконкому Чернігівської міськради остаточно ухвалено рішення про встановлення однієї вартості проїзду в тролейбусах і маршрутках. Починаючи з 1 жовтня базовий тариф за одну поїздку буде становити 8 грн. Зараз, нагадаємо, у маршрутках проїзд коштує 6 грн, а в тролейбусах – 5 грн готівкою та 3,95 грн транспортною карткою.

Зекономити можна у тролейбусі, сплачуючи 6 грн за поїздку транспортною карткою. У свою чергу діти, за наявності учнівського квитка, платитимуть 4 грн у маршрутках, а в тролейбусах, з учнівським та електронним квитком, 3 гривні.

За словами заступника міського голови Віктора Геращенка, вартість проїзду підвищують через подорожчання палива та зростання цін на електроенергію. Окремо він зазначив, що 8 грн за проїзд у громадському транспорті є середнім показником по країні. Адже в цілій низці міст, як, наприклад, у Вінниці, тарифи на рівні 10 грн.

У свою чергу міський голова Владислав Атрошенко зазначив, що міська влада хоч і ухвалила це рішення без зайвого задоволення, але по-іншому вирішити питання було неможливо.

Проїзд у Чернігові подоражчає: коли купувати квитки за новими тарифами, фото-1
– Підняття вартості проїзду не вирішує транспортне питання системно. Тільки перехід на європейську транспортну модель, де гроші сплачуються за людино-кілометр пробігу, дозволить покращити транспортні перевезення у Чернігові. У нас є чітке розуміння, як на неї перейти, але через нерозуміння можливостей бюджету на наступний рік планувати такий перехід складно, – сказав мер.

За його словами, для повного оновлення рухомого транспорту Чернігова потрібно закупити 50 великих 12-метрових автобусів на 100 пасажиро-місць та 110 автобусів середньої місткості на 50 пасажиро-місць. Але, за словами Владислава Атрошенка, проводити таку закупівлю в умовах невизначених цін на газ та неможливості спрогнозувати бюджетні надходження в наступному році дуже ризиковано.

Нагадаємо, що в середині вересня в КП «Чернігівське тролейбусне управління» пройшло публічне обговорення підвищення тарифів на проїзд. Проте учасниками цього заходу були тільки робітники управління, адже ніхто з простих мешканців міста на нього не прийшов.

  • 0
Добавлено: 30-09-2021, 07:53
0
788

Похожие публикации


Наверх