онлайн казино Украины

Як живуть наполовину позитивні закохані і де у Чернігові безкоштовно зробити тест на ВІЛ

ВІЛ увірвався у наше повсякдення як чума XX століття. І саме таким стереотипом, на жаль, зберігається у свідомості багатьох людей. Проте, наука не стоїть на місці і за десятки років людство навчилося жити з цією інфекцією.

Сьогодні бувають, навіть, сімейні пари, в яких тільки один з партнерів має вірус імундефіциту. Такі пари називаються дискордантними.

Юля закохалась у Максима майже з першого погляду. Високий, світловолосий блондин з синіми, як море очима. Вони мали схожі смаки в усьому: кіно, музика, художня література. Могли спілкуватись про все… тільки свій статус хлопець розкривати не наважувався – боявся Юліної реакції.

Їх тягнуло одне до одного як тим магнітом і розкриття діагнозу вже було необхідним аби їх стосунки розвивались далі або…, якщо Юля не захоче жити з носієм ВІЛ, відпустити її.

Спочатку дівчина була дуже налякана – думала, що коханий помирає. Але Максим її заспокоїв і сказав, що постійно приймає ліки, які дбають про його імунну систему, пригнічують вірус, і тривалість його життя рівноцінна тривалості життя людини без ВІЛ. Крім того, і інших людей заразити він не може – бо, завдяки прийому ліків, кількість вірусу в крові не достатня для зараження.

Юлі знадобився ще якийсь час, щоб звикнути до думки, що її коханий живе з ВІЛ, але, ні на хвильку не замилилась над тим, щоб покинути Максима— бо, вже не уявляла свого життя без нього.

Дискордатні пари, зустрічаються з такими ж проблемами, що і здорові сім’ї, але в сім’ї, де партнери мають різний ВІЛ статус, з’являються додаткові теми для обговорення. Найперша складна ситуація – розкриття ВІЛ-позитивного статусу партнерові. Люди по-різному реагують на таку ситуацію, в залежності від того, коли був виявлений позитивний статус: до початку спільного життя чи після. У будь-якому випадку не рекомендується відкладати надовго обговорення цього питання, тому що приховування такого важливого повідомлення може нашкодити довірі у відносинах. Дуже поспішати також не потрібно – спочатку повинно бути впевнене рішення будувати стосунки саме з цією людиною.

Головна проблема в такій парі – ризик зараження партнера. Тому основними рекомендаціями для зниження ризику інфікування є прийом антиретровірусних препаратів для позитивного партнера і використання презервативів.

Група міжнародних експертів провели аналіз результатів дослідження по передачі вірусу в дискордантних парах і дійшли висновку, що ризик передачі ВІЛ партнеру зменшується до мізерного, якщо позитивний партнер приймає АРТ і має невизначене вірусне навантаження як мінімум протягом 6 місяців.

Тож, на сьогодні існують всі можливості аби люди з ВІЛ створювали сім’ї і народжували здорових дітей. Але, враховуючи, що в нашій країні епідемія ВІЛ/СНІД, бажано, щоб кожна доросла людина, хоча б раз на рік проходила тест на ВІЛ. Швидко і безкоштовно зробити це можна за адресою м. Чернігів, вул. І. Мазепи, 3, Громадська організація «Відродження Нації». Завдяки експрес-тестуванню ще більше людей може дізнатись про свій ВІЛ-статус і, за необхідності, вчасно розпочати лікування, а значить врятувати життя своє і коханої людини.

  • 0
Добавлено: 9-07-2021, 07:51
0
1 834

Похожие публикации


Наверх